• Головна
  • Новини
  • Великобританія зробила ще один крок до жіночого єпископату...

Великобританія зробила ще один крок до жіночого єпископату

04.10.2011, 16:45
Щоб отримати більшість, Англіканській Церкві бракує згоди всього лише 4 єпархій (23 із 44-х)для узаконення жіночого єпископату на рівні Загального Синоду.

В суботу минулого тижня ще дві єпархії у Великобританії проголосували за дозвіл жінкам отримувати єпископські свячення. Про це повідомляє агенція Sir.

Таким чином, 19 єпархій Великобританії сказали своє «так» жіночому єпископату. Щоб отримати більшість, Англіканській Церкві бракує згоди всього лише 4 єпархій (23 із 44-х), щоб узаканити жіночий єпископат на рівні Загального Синоду.

В липні минулого року на Синоді Англіканської Церкви було вирішено відкрити шлях жінкам до єпископського сану. З цієї ж причини десятки пасторів та сотні мирян вирішили покинути Англіканську Церкву, утворивши так званий Ординаріат у лоні Католицької Церкви, що дозволяє вірним цієї Церкви зберегти свою літургічно-обрядову ідентичність.

Два тижні тому Рован Вілльямс, Примат Англіканської Церкви, на конференції з нагоди єпископських свячень жінок, заявив, що завдання цієї конференції допомогти єпископам зрозуміти, що настав час культурних змін.