• Головна
  • Новини
  • Митрополит Російської Православної Церкви вірить у зустріч Папи Римського та Патріарха Кирила...

Митрополит Російської Православної Церкви вірить у зустріч Папи Римського та Патріарха Кирила

30.09.2011, 16:03
Митрополит Російської Православної Церкви вірить у зустріч Папи Римського та Патріарха Кирила - фото 1
Митрополит Іларіон розповів про враження від зустрічі з Папою.

Папа Бенедикт і митрополит ІларіонПісля зустрічі в Апостольському палаці Кастель Гандольфо з Папою Бенедиктом XVI Голова відділу зовнішніх стосунків РПЦ Митрополит Іларіон поспілкувався з журналістом Філіпом Хітченом та розповів про свої враження від зустрічі, інформує www.news.va.

Митрополит Іларіон назвав Бенедикта XVI людиною віри: «Його святість є людиною віри і кожного разу, коли я зустрічаю його, неначе заряджаюсь його духом, мужністю і відданістю Церкві в цілому світі. Без сумніву, я надзвичайно вражений його обізнаністю православними та увагою, яку він приділяє екуменічному діалогу між католиками та православними. Декілька днів тому, під час візиту до Німеччини він зустрівся із представниками Православної Церкви в Німччині та говорив про діалог між Православною та Католицькою Церквами. Я переконаний, що такий підхід Папи як Глави Католицької Церкви, допоможе у майбутньому зміцнити наші відносини». 

На запитання про ймовірність зустрічі Папи із Патріархом Кирилом, Митрополит РПЦ відповів: «Ми віримо, що швидше чи пізніше, така зустріч відбудеться. Зараз ми не є готовими говорити про дату, місце чи протокол такої зустрічі, томущо для нас найголовнішим є зміст такої зустрічі.  Як тільки ми домовимось про зміст цієї зустрічі та дійдемо згоди про деякі моменти, які на даний час розділяють наші погляди, одразу зможемо організувати таку зустріч. Хочу наголосити, що така зустріч вимагає дуже ретельної та уважної підготовки і ми жодним чином не повинні поспішати, щоб така зустріч відбулась в особливий момент».