• Головна
  • Новини
  • Лефевристи відмовилися підписувати передану їм Ватиканом «віроучительну преамбулу»...

Лефевристи відмовилися підписувати передану їм Ватиканом «віроучительну преамбулу»

29.09.2011, 09:41
Лефевристи відмовилися підписувати передану їм Ватиканом «віроучительну преамбулу» - фото 1
Глава Братства св. Пія X Бернар Фелле висловив свої сумніви з приводу змісту переданої братству Ватиканом «віроучительної преамбули», що включає доктринальні і канонічні тези, згода з якими необхідна для повернення лефевристів у повне спілкування зі Святим Престолом.

Лефевристи.jpgГлава Братства св. Пія X Бернар Фелле висловив свої сумніви з приводу змісту переданої братству Ватиканом «віроучительної преамбули», що включає доктринальні і канонічні тези, згода з якими необхідна для повернення лефевристів у повне спілкування зі Святим Престолом, пише aciprensa.

Фелле пояснив, що текст, переданий братству св. Пія X у Ватикані 14 вересня главою Конгрегації віровчення кардиналом Вільямом Левадою, містить доктринальні і канонічні тези: і ті й інші викладені «в неясною формі». «Обидві частини можна переписати, зберігши суть. Проблема в тому, що суть недостатньо ясна. Виникає багато питань », - заявив єпископ. 

Він також запевнив, що братство не стане підписувати настільки неясний текст. Члени братства «не зроблять нічого, що б могло применшити віру або дух віри». 

В офіційних ЗМІ лефевристів було оголошено, що лідери братства «зустрінуться за закритими дверима» у своїй штаб-квартирі в Альбано (Італія) 7 та 8 жовтня, щоб обговорити становище. 

Кардинал Вільям Левада заявив на зустрічі лефевристів 14 вересня, що в преамбулі «показані деякі віроучительні принципи і критерії інтерпретації католицької доктрини, необхідні для забезпечення вірності вченню Церкви». У той же час, він залишив відкритою можливість «законного обговорення, дослідження та богословського пояснення виразів чи окремих формулювань у документах II Ватиканського собору і вчення Церкви». Про це інформує «Седмица».