• Головна
  • Новини
  • В РПЦ готові надати духовну підтримку сексменшинам, але наголошують на забороні пропаганди їхнього способу життя...

В РПЦ готові надати духовну підтримку сексменшинам, але наголошують на забороні пропаганди їхнього способу життя

13.09.2011, 11:01
Роз'яснення позиції Церкви з питань пропаганди гомосексуалізму та діяльності ЛГБТ-організацій священик зробив у відповідь на численні звернення, спрямовані на ім'я Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

"Пастирський досвід показує, наскільки спустошену, повну відчаю душу мають ті, хто пережив гріх одностатевих сексуальних зв'язків. Саме внутрішня невпевненість у набутому на мить помилковому задоволенні примушує натовпи духовно хворих людей проводити походи і інші гучні заходи", – йдеться в заяві глави синодального Відділу із взаємин Церкви та суспільства протоієрея Всеволода Чапліна, опублікованому на сайті відділу.

Роз'яснення позиції Церкви з питань пропаганди гомосексуалізму та діяльності ЛГБТ-організацій священик зробив у відповідь на численні звернення, спрямовані на ім'я Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Як зазначив отець Всеволод, у сексменшин створюється "ілюзія колективного щастя, вони намагаються приховати за гучними словами свої проблеми, свою самотність, тому Церква, як і багато століть тому, продовжує протягувати цим людям багаторазово відкриту руку допомоги в боротьбі зі згубною пристрастю".


Він процитував Основи соціальної концепції Російської церкви, в яких, зокрема, сказано, що, згідно з православним вченням, гомосексуалізм є "гріховним пошкодженням людської природи", яке лікується "таїнствами, молитвою, постом, покаянням, читанням Святого Письма і святоотцівських творів, а також християнським спілкуванням з віруючими людьми, готовими надати духовну підтримку".

Священик вказав на те, що особливу небезпеку пропаганда гомосексуалізму являє для дітей і юнаків, "часом особливо схильних навіюванню".

"Досить відомо, що саме на молодь і підлітків ця пропаганда часом спрямована перш за все. Агресивність просування гомосексуальних поглядів, у тому числі під прикриттям захисту прав людини, носить явно провокаційний характер. Найменше активісти згаданого руху беруть до уваги права інших осіб, навіть не замислюючись про те, що їхня поведінка може бути образливою для оточуючих ", - сказано в заяві.

Отець Всеволод нагадав, що, згідно з міжнародним правом, при здійсненні своїх прав і свобод кожна людина повинна мати обмеження, які встановлені законом "виключно з метою забезпечення належного визнання і поваги прав і свобод інших та забезпечення справедливих вимог моралі, громадського порядку і загального добробуту в демократичному суспільстві".

"Підкреслюю, що демонстрація торжества пороку, уособленням якої є діяльність ЛГБТ-організацій, суперечить справедливим вимогам моралі, багато століть визначають життя нашого суспільства. У зв'язку з цим підтримую здорові сили суспільства, що прагнуть надати мирну і законну протидію людям, які намагаються змусити нас жити всупереч істинним уявленням про добро і зло ", – додав отець Всеволод. Про це інформує «КІРІОС».