Бенедикт XVI відвідає Африканський континент

29.08.2011, 09:21
Бенедикт XVI відвідає Африканський континент - фото 1
18 листопада 2011 року Папа вирушить до Беніну – країни на заході Африки.

Бенедикт.gifЗалишилося вже менше, ніж три місяці, до другої Апостольської поїздки Бенедикта XVI на Африканський континент. 18 листопада 2011 року Папа вирушить до Беніну – країни на заході Африки. Тож уже в повному розпалі приготування для того, щоб його якнайкраще зустріти. Про це розповів віце-президент оргкомітету о. Паскуаль Ґвезодже під час прес-конференції в Котону, найбільшому місті країни.

Священик розповів, що головними мотивами подорожі є святкування 150-річчя євангелізації країни, вшанування пам’яті бенінського кардинала Бернардіна Ґантіна, який був піднесений до кардинальської гідності разом з Йозефом Ратцінгером у 1993 році, та оприлюднення післясинодального Апостольського повчання, яке підсумовує напрацювання Другої Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви у справах Африки, яка відбувала у Ватикані у жовтні 2009 року на тему «Церква у Африці на служінні примиренню, справедливості і миру».

Перша подорож Папи Венедикта XVI також була пов’язана зі згаданим Синодом. Тоді, у березні 2009 року, під час Служби Божої в столиці Камеруну місті Яунде, Святіший Отець вручив африканським ієрархам робочий документ, згідно з яким відбувалася зустріч у Ватикані. Тепер же особисто вручить їм плоди їхньої праці, підсумовані ним в Апостольському повчанні. Про це інформує Радіо Ватикан.