• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI підвів підсумок ХХVI Всесвітнього Дня Молоді та представив теми наступних...

Папа Бенедикт XVI підвів підсумок ХХVI Всесвітнього Дня Молоді та представив теми наступних

26.08.2011, 10:16
Папа Бенедикт XVI підвів підсумок ХХVI Всесвітнього Дня Молоді та представив теми наступних - фото 1
З нагоди чергової зустрічі з прочанами, які 24 серпня 2011 року прибули на загальну аудієнцію, Святіший Отець поділився своїми думками про нещодавно звершений у Мадриді Всесвітній День Молоді, який зібрав приблизно два мільйони юнаків і дівчат.

Бенедикт.gifЗ нагоди чергової зустрічі з прочанами, які 24 серпня 2011 року прибули на загальну аудієнцію, Святіший Отець поділився своїми думками про нещодавно звершений у Мадриді Всесвітній День Молоді, який зібрав приблизно два мільйони юнаків і дівчат.

«Це була, – сказав Бенедикт XVI, – зворушлива церковна подія; приблизно два мільйони молодих людей з усіх континентів з радістю пережили чудовий досвід братерства, зустрічі з Господом, взаємоподілу та зростання у вірі: справжній водоспад світла». Папа склав подяку Богові за цей цінний дар, який, за його словами, дає надію майбутньому Церкви, тобто молодь, яка заявила про щире бажання закорінити своє життя у Христі, залишатися стійкою у вірі та йти вперед разом з Церквою.

Подякувавши усім, хто докладав зусилля для успішного перебігу Всесвітнього Дня Молоді та його Апостольського візиту до Мадрида, зазначивши, що кількома словами неможливо описати «так насичені хвилини, які ми пережили», Святіший Отець розповів про основні моменти свого перебування у столиці Іспанії.

«Дорогі друзі, – підсумував Бенедикт XVI, – зустріч в Мадриді була чудовим виявом віри для Іспанії та цілого світу. Для численної молоді, що походила з кожного куточка землі, це була особлива нагода для того, щоб призадуматися, діалогувати, обмінюватися позитивним досвідом, і, передовсім, спільно молитися та оновити зобов’язання вкорінювати своє життя у Христі, вірному Приятелеві». Папа висловив впевненість у тому, що вони повернулися додому з стійкою постановою бути євангельською закваскою у своїх середовищах, несучи надію, яка народжується з віри. «Зі свого боку, й надалі супроводжую їх своїми молитвами, щоб вони залишалися вірними взятим на себе зобов’язанням», – сказав він, поручаючи плоди зустрічі материнському заступництву Пречистої Діви Марії.

Далі Святіший Отець оголосив теми наступних Днів Молоді. Наступного року він буде відзначатися на місцевому рівні під гаслом «Завжди радійте у Господі», що є уривком з послання святого Павла до Филип’ян. А всесвітня зустріч молоді, яка 2013 року збере прочан з усього світу в бразильському Ріо-де-Жанейро, матиме як гасло місіонерське доручення Ісуса: «Ідіть і зробіть учнями всі народи». «Вже відтепер, – сказав Бенедикт XVI, – ввіряю вашим молитвам усі приготування до цих важливих подій». Про це інформує Радіо Ватикан.