• Головна
  • Новини
  • Всесвітній день католицької молоді співпав з масовими протестами в Мадриді...

Всесвітній день католицької молоді співпав з масовими протестами в Мадриді

18.08.2011, 09:21
Всесвітній день католицької молоді співпав з масовими протестами в Мадриді - фото 1
Багато людей в цій країні незадоволені ліволіберальним курсом уряду прем`єр-міністра Хосе Луїса Родрігеса Сапатеро, який у зв`язку з безперервними соціальними заворушеннями був змушений призначити на 20 листопада дострокові загальні вибори.

Світовий день молодіУ столиці Іспанії Мадриді ввечері 16 серпня відкривається Всесвітній день католицької молоді, на який, за оцінками організаторів, зберуться близько мільйона людей.

Чинний з`їзд співпав з періодом масових соціальних протестів в Іспанії. Багато людей в цій країні незадоволені ліволіберальним курсом уряду прем`єр-міністра Хосе Луїса Родрігеса Сапатеро, який у зв`язку з безперервними соціальними заворушеннями був змушений призначити на 20 листопада дострокові загальні вибори. Про це повідомив ТСН.

Світовий день молодіДеякі реформи Сапатеро, такі як легалізація одностатевих шлюбів, експрес-розлучення і легалізація абортів, призвели і до серйозних конфліктів з католицькою церквою.

Демонстранти з руху "Обурені" ("Indignados") були ображені тим, що через прибуття на з`їзд католицької молоді Папи Римського Бенедикта XVI влада розігнала акції протесту, які проходили на центральній площі столиці Пуерта-дель-Соль. І закликали до нових демонстрацій - проти візиту Папи, високих витрат на проведення католицького зльоту, а також проти священиків-педофілів і церкви в цілому.

Шестиденний католицький форум почався з Богослужіння на площі Сібелес в центральній частині Мадрида.

У програмі з`їзду не тільки богослужіння, але і більше 300 культурних заходів.

Кульмінаційним моментом стане меса, яку Папа Бенедикт XVI відслужить у неділю 21 серпня, на території аеродрому Куатро Вьєнтос біля Мадрида. Прибуття понтифіка в Мадрид очікується сьогодні, 18 серпня.

Всесвітній з`їзд католицької молоді заснував попередник Бенедикта Папа Іван Павло II. Цей захід проводиться кожні два-три роки. Бенедикт XVI назвав його "святом віри".

світлини з офіційного архіву СДМ