• Головна
  • Новини
  • Між Єрусалимським і Московським Патріархатами розгортається конфлікт...

Між Єрусалимським і Московським Патріархатами розгортається конфлікт

16.08.2011, 11:17

Єрусалимський Патріархат 31 липня виступив з поясненнями до публікацій на сайтах Російської церковної Місії в Єрусалимі і Московського Патріархату про будівництво так званого "Російського паломницького центру" в Йорданській долині на ділянці на схід від місця Хрещення Господнього.

Єрусалимський Патріархат, який має перевагу своєї церковної юрисдикції в Святих Місцях, 31 липня виступив з поясненнями до публікацій на сайтах Російської церковної Місії в Єрусалимі і Московського Патріархату про будівництво так званого "Російського паломницького центру" в Йорданській долині на ділянці на схід від місця Хрещення Господнього. Про це повідомляє "Новинний портал Єрусалимського патріархату".

Згідно з цими публікаціями, Центр будується на землі, яку уряд Йорданії уступив Російській Федерації в лютому 2007 р. під час офіційного візиту російського прем'єра В. Путіна в Йорданію. У березні 2008 р. на місці будівництва був закладений пам'ятний камінь, а саме відкриття Центру тепер планується на найближчу осінь.

Секретаріат Єрусалимського Патріархату нагадав, що "спочатку цей Центр був задуманий виключно як готель для паломників, без храму або каплиці, а не як Подвір'я, що було б неканонічним і призвело б до порушення церковного і паломницького порядку і єдності у Христі в союзі миру", передає Релігія в Україні.