У Мадриді завтра стартує Всесвітній день молоді

15.08.2011, 10:14
У Мадриді завтра стартує Всесвітній день молоді - фото 1
16 серпня офіційне відкриття фестивалю розпочнеться Днем єпархій.

СвятковийMadryd.jpg настрій Всесвітніх Днів Молоді заполонив у неділю 14 серпня містечко Кастель Ґандольфо біля Риму, де протягом літа перебуває Бенедикт ХVІ і де у неділі та свята проказує разом з тисячами паломників молитву «Ангел Господній». Після молитви та благословення Папа присвятив окремі слова молодим людям, які вирушають або вже прибули до Мадриду на ХХVІ Всесвітній День Молоді.

 За повідомленням Радіо Ватикан, Святіший Отець знає, що молодь усього світу з хвилюванням очікує цього свята віри, тому звернувся з проханням підтримати їх молитвою, щоб ця важлива церковна подія принесла рясні плоди християнського життя.

«Звертаюсь до всіх з проханням духовно супроводити молитвою мою подорож до Мадриду, яка розпочнеться через декілька днів з нагоди Всесвітнього Дня Молоді», – сказав Бенедикт ХVІ італійською мовою. Це ж прохання він повторив англійською, іспанською та німецькою мовами, а французькою мовою закликав молодь роздумувати над скарбами переданої їм віри та із вдячністю їх прийняти. 

Звертаючись до паломників іспанською мовою, Папа окремо привітав молодь Куби, яка прямує на Всесвітній День Молоді разом з кардиналом Хайме Ортеґа Аламіно, та юних прочан з Венесуели, Колумбії й Аргентини.

16 серпня офіційне відкриття фестивалю розпочнеться Днем єпархій. У ВДМ, завдяки Фонду солідарності, візьмуть участь 2000 осіб з економічно нерозвинених країн. 14000 священиків спів служитимуть з Папою під час урочистої Меси, 800 єпископів прибудуть в Мадрид з усього світу, близько 4800 журналістів висвітлюватимуть події ВДМ.

Як вже РІСУ повідомляла, Всесвітній День Молоді проходитиме 16-21 серпня. Покровителем ВДМ 2011 у Мадриді обрано Івана Павла ІІ. Організатори наголосили, що Іван Павло ІІ завжди був особливо близький до молоді. У 1985 році, коли відбувся перший Всесвітній День Молоді, тодішній Папа сказав: «Уся Церква на всесвітньому рівні має бути все більше відданою підтримці молоді у їх клопотах і прагненнях, у їх відкритості і надіях, для того, щоб відповісти на їх очікування і передати їм ту впевненість, якою є Христос».

Цьогоріч на учасників в Мадриді чекатиме 700 тис. Катехизмів «Youcat» 6-ма мовами. Їм прислужуватиме 750 єпископів, 13 тис. священиків та 4,5 тис. семінаристів. Катехизація проводитиметься 30-ма мовами.

 З 16 по 19 серпня триватиме Фестиваль Молодих, на якому молодь представлятиме свою культуру, мови та досвід. Папа Бенедикт XVI приїде до іспанської столиці 18 серпня. Привітальну церемонію Папи Римського заплановано в центрі Мадрида на 16 годину. Наступного дня ввечері молодь візьме участь у хресній дорозі, яка буде проходити головними вулицями міста. 20 серпня учасники вирушать з Мадрида у восьми кілометрове паломництво на колишнє літовище Чотирьох Вітрів, де відбудеться молитовне чування з Бенедиктом XVI. В цьому часі в спеціальних палатках буде відбуватися адорація Пресвятих Дарів.

Кульмінацією Світового Дня Молоді буде Свята Меса в неділю 21 серпня під супроводом Святішого Отця. Після її закінчення буде проголошено наступне місце міжнародної зустрічі молоді.