За 5 днів у Мадриді розпочнеться Всесвітній День Молоді

11.08.2011, 13:05
За 5 днів у Мадриді розпочнеться Всесвітній День Молоді - фото 1
На вулицях міста, в установах, які приймають паломників, в школах і парафіях волонтери займаються останніми приготуваннями до фестивалю. Деякі добровольці вже прибули в різні іспанські єпархії.

Madryd.jpgНа вулицях міста, в установах, які приймають паломників, в школах і парафіях волонтери займаються останніми приготуваннями до фестивалю. Деякі добровольці вже прибули в різні іспанські єпархії.

У столиці Іспанії волонтерів очікується близько 30000. «І хоча умови розміщення спартанські, - сказав волонтер ВДМ з Москви, групу якого поселили в ангарі, - але настрій у нас прекрасний».

У вівторок 16 серпня офіційне відкриття фестивалю розпочнеться Днем єпархій. У ВДМ, завдяки Фонду солідарності, візьмуть участь 2000 осіб з економічно нерозвинених країн. 14000 священиків спів служитимуть з Папою під час урочистої Меси, 800 єпископів прибудуть в Мадрид з усього світу, близько 4800 журналістів висвітлюватимуть події ВДМ. Головне - щоб усі відчули себе як вдома - така мета керівника оргкомітету р. Хав'єра Собріно. Про це інформує Радио Ватикан

Як вже РІСУ повідомляла, Всесвітній День Молоді проходитиме 16-21 серпня. Покровителем ВДМ 2011 у Мадриді обрано Івана Павла ІІ. Організатори наголосили, що Іван Павло ІІ завжди був особливо близький до молоді. У 1985 році, коли відбувся перший Всесвітній День Молоді, тодішній Папа сказав: «Уся Церква на всесвітньому рівні має бути все більше відданою підтримці молоді у їх клопотах і прагненнях, у їх відкритості і надіях, для того, щоб відповісти на їх очікування і передати їм ту впевненість, якою є Христос».

Цьогоріч на учасників в Мадриді чекатиме 700 тис. Катехизмів «Youcat» 6-ма мовами. Їм прислужуватиме 750 єпископів, 13 тис. священиків та 4,5 тис. семінаристів. Катехизація проводитиметься 30-ма мовами.

 З 16 по 19 серпня триватиме Фестиваль Молодих, на якому молодь представлятиме свою культуру, мови та досвід. Папа Бенедикт XVI приїде до іспанської столиці 18 серпня. Привітальну церемонію Папи Римського заплановано в центрі Мадрида на 16 годину. Наступного дня ввечері молодь візьме участь у хресній дорозі, яка буде проходити головними вулицями міста. 20 серпня учасники вирушать з Мадрида у восьми кілометрове паломництво на колишнє літовище Чотирьох Вітрів, де відбудеться молитовне чування з Бенедиктом XVI. В цьому часі в спеціальних палатках буде відбуватися адорація Пресвятих Дарів.

Кульмінацією Світового Дня Молоді буде Свята Меса в неділю 21 серпня під супроводом Святішого Отця. Після її закінчення буде проголошено наступне місце міжнародної зустрічі молоді.