• Головна
  • Новини
  • Проведення Всесвітнього Дня католицької молоді в Іспанії співпаде з початком масових страйків...

Проведення Всесвітнього Дня католицької молоді в Іспанії співпаде з початком масових страйків

09.08.2011, 11:02
Проведення Всесвітнього Дня католицької молоді в Іспанії співпаде з початком масових страйків - фото 1
Провідні іспанські профспілкові об’єднання закликали до страйку 60 тисяч працівників наземних служб аеропортів Іспанії на знак протесту проти систематичного невиконання компаніями наземного обслуговування колективних трудових договорів.

Madrid.jpgПровідні іспанські профспілкові об’єднання закликали до страйку 60 тисяч працівників наземних служб аеропортів Іспанії на знак протесту проти систематичного невиконання компаніями наземного обслуговування колективних трудових договорів.

Страйк запланований на четвер 18 серпня – день, коли в Мадрид повинен прибути для участі у Всесвітніх днях католицької молоді Папа Римський Бенедикт XVI, повідомляє ТСН.

На думку профспілок, страйк охопить всі аеропорти Іспанії, насамперед мадридський «Барахас», барселонський «Ель-Прат», а також аеропорти головних курортних районів Іспанії.

На вівторок заплановані переговори профспілок з об’єднанням компаній, що здійснюють наземне обслуговування в іспанських аеропортах, про обсяг мінімальних послуг, які надаватимуться в дні страйку.

Як вже РІСУ повідомляла, Всесвітній День Молоді проходитиме 16-21 серпня. Покровителем ВДМ 2011 у Мадриді обрано Івана Павла ІІ. Організатори наголосили, що Іван Павло ІІ завжди був особливо близький до молоді. У 1985 році, коли відбувся перший Всесвітній День Молоді, тодішній Папа сказав: «Уся Церква на всесвітньому рівні має бути все більше відданою підтримці молоді у їх клопотах і прагненнях, у їх відкритості і надіях, для того, щоб відповісти на їх очікування і передати їм ту впевненість, якою є Христос».

Цьогоріч на учасників в Мадриді чекатиме 700 тис. Катехизмів «Youcat» 6-ма мовами. Їм прислужуватиме 750 єпископів, 13 тис. священиків та 4,5 тис. семінаристів. Катехизація проводитиметься 30-ма мовами.

 З 16 по 19 серпня триватиме Фестиваль Молодих, на якому молодь представлятиме свою культуру, мови та досвід. Папа Бенедикт XVI приїде до іспанської столиці 18 серпня. Привітальну церемонію Папи Римського заплановано в центрі Мадрида на 16 годину. Наступного дня ввечері молодь візьме участь у хресній дорозі, яка буде проходити головними вулицями міста. 20 серпня учасники вирушать з Мадрида у восьми кілометрове паломництво на колишнє літовище Чотирьох Вітрів, де відбудеться молитовне чування з Бенедиктом XVI. В цьому часі в спеціальних палатках буде відбуватися адорація Пресвятих Дарів.

Кульмінацією Світового Дня Молоді буде Свята Меса в неділю 21 серпня під супроводом Святішого Отця. Після її закінчення буде проголошено наступне місце міжнародної зустрічі молоді.