• Головна
  • Новини
  • У Москві відбудеться наукова конференція, присвячена Католицькій Церкві в СРСР...

У Москві відбудеться наукова конференція, присвячена Католицькій Церкві в СРСР

05.08.2011, 10:07
У Москві з 15 по 17 жовтня пройде науково-просвітницька конференція, присвячена Католицькій Церкві в СРСР в 20-ті - 30-і роки.

У Москві з 15 по 17 жовтня пройде науково-просвітницька конференція, присвячена Католицькій Церкві в СРСР в 20-ті - 30-і роки. Вона приурочена до 65-річчя від дня смерті єпископа Пія-Ежена Неві, апостольського адміністратора Москви з 1926 року, в юрисдикції якого фактично знаходилися всі католицькі громади країни.

Як повідомили в архиєпархії Божої Матері в Москві, мета жовтневої конференції – збереження історичної пам'яті про життя католиків в Радянському Союзі в довоєнний період, тобто в роки гонінь і «великого терору».

Учасники обмінятьсь результатами наукових досліджень, поділяться новими і вже відомими науковими даними з католиками, християнами інших конфесій і всіма, хто цікавиться історією християнства. Мета майбутньої зустрічі – це і поширення народного шанування пастирів, чернецтва і мирян, переслідуваних совєтською системою. У рамках конференції прозвучать як доповіді загального характеру, так і присвячені окремим людям, громадам і парафіям. Остаточна програма буде опублікована в вересні.

У конференції візьмуть участь фахівці з Росії та з-за кордону. Її організатором виступила асоціація мирян «Una voce Russia» за підтримки архиєпархії Божої Матері в Москві. Про це повідомляє Радіо Ватикан.