• Головна
  • Новини
  • Стіна Плачу "подарувала" мешканцеві Єрусалима чек на 100 тисяч доларів...

Стіна Плачу "подарувала" мешканцеві Єрусалима чек на 100 тисяч доларів

04.08.2011, 15:21
Стіна Плачу "подарувала" мешканцеві Єрусалима чек на 100 тисяч доларів - фото 1
Ультрарелігійний мешканець Єрусалима стверджує, що знайшов між каменів Стіни Плачу, куди відвідувачі за традицією закладають записки з побажаннями, банківський чек на 100 тисяч доларів.

Стіна_Плачу_в_Єрусалимі.jpgУльтрарелігійний мешканець Єрусалима стверджує, що знайшов між каменів Стіни Плачу, куди відвідувачі за традицією закладають записки з побажаннями, банківський чек на 100 тисяч доларів, повідомляє ТСН.

Молодий чоловік передав чек адвокатові, який діє від його імені. За даними ізраїльських ЗМІ, мова йде про чек американського банку, виписаний на ім'я "Святої Стіни".

Наразі інформацію перевіряє поліція.

Нагадаємо, в 2009 році одна ізраїльтянка викинула на смітник матрац із мільйоном доларів, які там заховала її старенька матір. Коли про це стало відомо, Тель-Авів охопила справжня "золота лихоманка" - десятки людей шукали матрац на смітниках міста.

Попри те, що співробітники господарських служб зголосилися допомогти жінкам у пошуках матраца, його так і не вдалося виявити серед 2,5 тонн іншого сміття, яке щодня вивозили з міста.

Стіна Плачу — рештки муру юдейського Другого Храму в Єрусалимі.

Храм був найбільшою святинею для юдаїзму. Перший (Соломонів) Храм було збудовано в Х ст. до Христа. Його зруйнували вавілоняни у 586 р. до Христа.

Другий Храм був зруйнований римлянами у 68 р. як наслідок Великого юдейського повстання. Він існував протягом 420 років.

Стіна Плачу є залишком західної частини зовнішнього муру Храму, що з'явився від перебудови цієї святині Іродом Великим.

Теги: #Юдаїзм