• Головна
  • Новини
  • У Техасі озеро стало кривавого кольору, віруючі заговорили про кінець світу...

У Техасі озеро стало кривавого кольору, віруючі заговорили про кінець світу

04.08.2011, 08:13
Колір води в озері на заході американського штату Техас за останні тижні став криваво-червоним.

Колір води в озері на заході американського штату Техас за останні тижні став криваво-червоним.

Через небувалу посуху озеро (OC Fisher Reservoir), розташоване в Національному парку Сан-Анджело, майже повністю висохло, у зв`язку з чим загинули тисячі риб.

Незвичайне забарвлення води, яка стала схожою на кров, змусило віруючих в черговий раз заговорити про наближення кінця світу.

Проповідник з Індіани Пол Біглі у викладеному на YouTube відео оголосив, що метаморфози з озером можуть бути доказом апокаліпсису, який передбачений в Новому Заповіті в Об`явлення святого Івана Богослова.

"І засурмив другий Ангол, і немов би велика гора, розпалена огнем, була вкинена в море. І третина моря зробилася кров`ю, і померла третина морського створіння, що мають життя, і загинула третина кораблів", - цитують Біблію віруючі в опублікованому відеоролику.

Водночас експерти заспокоюють прихильників близького апокаліпсису, що насправді зміна забарвлення пояснюється цілком раціональними причинами.

Червоний колір є результатом дії бактерій роду Chromatiaceae, які активно розмножуються в позбавленій кисню воді.

Як відзначають фахівці, таким чином, можна говорити лише про кінець сезону вилову риби в цьому популярному місці відпочинку, але ніяк не про кінець світу.

За офіційними даними, посуха охопила 75% території Техасу. Минулого тижня була надія на дощі, але вона не виправдалася - в штаті були зафіксовані тільки два випадки випадання невеликих опадів.

Фахівці побоюються, що навіть якщо рівень води у водоймах штату в найближчі роки відновиться, популяціям риби завдано катастрофічної шкоди.

Зараз глибина озера в Національному парку Сан-Анджело становить всього трохи більше метра. Раніше в ньому мешкали такі види риби, як зубатка, морський язик і місяць-риба. Про це повідомляє УНІАН- релігії.