• Головна
  • Новини
  • Колишній нунцій в Україні та Росії став Апостольським нунцієм в Узбекистані...

Колишній нунцій в Україні та Росії став Апостольським нунцієм в Узбекистані

22.07.2011, 17:21
Сьогодні у Ватикані повідомили про те, що Папа Бенедикт XVI призначив архиєпископа Івана Юрковича, титулярного єпископа Корбавського та Апостольського нунція в Росії, Апостольським нунцієм в Узбекистані.

Сьогодні у Ватикані повідомили про те, що Папа Бенедикт XVI призначив архиєпископа Івана Юрковича, титулярного єпископа Корбавського та Апостольського нунція в Росії, Апостольським нунцієм в Узбекистані.

Архиєпископ Іван Юркович від 22 квітня 2004 року був Апостольським нунцієм в Україні, де звершував свою місію впродовж 7 років. 19 лютого цього року Бенедикт XVI призначив його Нунцієм у Російській Федерації.

Як інформує Радіо Ватикан, дипломатичні стосунки між Апостольською Столицею та Узбекистаном встановлено у 1992 році.

Нагадаємо, Іван Юркович народився 10 червня 1952 року у Баньалока-Кочев’є (Словенія). 29 червня 1977 року рукоположений на священика для архидієцезії Любляни.

1984 року Іван Юркович вступив на дипломатичну службу Апостольського Престолу; виконував дипломатичну місію при папських представництвах в Кореї, Колумбії, Російській Федерації. Упродовж своєї дипломатичної служби архиєпископ Іван Юркович займав наступні посади: секретар Апостольської нунціатури у Південній Кореї (1984 -1988), аудитор Апостольської нунціатури в Колумбії (1988-1992), радник представництва Апостольського Престолу в Російській Федерації (1992-1996), радник у Державному секретаріаті з питань організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

У 1988 році Іван Юркович отримав ступінь доктора канонічного права. З 1995 року працював у Державному секретаріаті. Під час своєї праці в Москві Іван Юркович також викладав канонічне право у Коледжі католицького богослов'я імені Святого Томи Аквінського (1993-1996).

28 липня 2001 року архиєпископ призначений Апостольським нунцієм у Білорусі. Брав участь в укладенні Кодексу канонів Католицької Церкви та його перекладі російською мовою.

Архиєпископ Іван Юркович є Почесним конвентуальним капеланом Великого Хреста суверенного військового Ордену госпітальйєрів святого Івана Єрусалимського, Родоського та Мальтійського. Від 22 квітня 2004 року архиєпископ Іван Юркович був Апостольським нунцієм в Україні. 19 лютого 2011 року Папа Римський Бенедикт XVI призначив його Нунцієм у Російській Федерації.

Володіє італійською, хорватською, іспанською, німецькою, французькою, англійською, російською та українською мовами.