• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI призначив нового Апостольського нунція в Республіці Білорусь...

Папа Бенедикт XVI призначив нового Апостольського нунція в Республіці Білорусь

16.07.2011, 10:16
Апостольським нунцієм у Білорусі став Високопреосвященний Клаудіо Ґуджеротті, титулярний архиєпископ Равелло та дотеперішній Апостольський нунцій у Грузії, Вірменії та Азербайджані.

У Ватикані 15 липня повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI призначив Високопреосвященного Клаудіо Ґуджеротті, титулярного архиєпископа Равелло та дотеперішнього Апостольського нунція в Грузії, Вірменії та Азербайджані, Апостольським нунцієм у Білорусі, служіння якого дотепер виконував Високопреосвященний Мартін Відовіч, інформує Радіо Ватикан.

Уродженець італійського міста Верони, 55-річний архиєпископ Ґуджеротті очолював дипломатичні місії Апостольської Столиці у згаданих кавказьких країнах від грудня 2001 року, а перед дипломатичною службою працював у Конгрегації для Східних Церков. У Білорусі, яка встановила дипломатичні стосунки з Апостольською Столицею у 1992 році, він замінить 58-річного архиєпископа Відовіча хорватського походження, який служив у Мінську від серпня 2004 року. Преосвященний Клаудіо Ґуджеротті – шостий з черги нунцій у цій східноєвропейській країні.