• Головна
  • Новини
  • До Рима з’їхалися архиєпископи Європи, щоб обговорити нову євангелізацію...

До Рима з’їхалися архиєпископи Європи, щоб обговорити нову євангелізацію

13.07.2011, 09:19
Метою зустрічі є «поширювати оновлену місіонерську пропозицію, скеровану до християнських громад в кожному місці».

 На запрошення архиєпископа Ріно Сальваторе Фізікелли, Президента Папської Ради сприяння новій євангелізації, до Рима 11 липня з’їхалися 11 архиєпископів з різних європейських міст. Метою зустрічі є «поширювати оновлену місіонерську пропозицію, скеровану до християнських громад в кожному місці».

Архиєпископи Барселони, Будапешту, Брюсселю, Дубліна, Кельну, Лісабону, Ліверпулю, Парижу, Турину, Варшави та Відня, більшість з яких є кардиналами, поділилися досвідом та запланованими на майбутнє починаннями у сфері євангелізації у контексті сучасних плюралістичних та секуляризованих суспільств. Представники згаданих архиєпископських катедр були вибрані з огляду на вже організовані в їхніх місцевих Церквах програми в рамках так званої нової євангелізації, щоб обмінятися досвідом, зважаючи на відмінність культурних середовищ та спільні проблеми.

У жовтні наступного року у Ватикані відбудеться Генеральна Асамблея Синоду Єпископів Католицької Церкви, темою якої буде нова євангелізація, адресатами якої є середовища з давньою християнською традицією, які з огляду на різні причини піддалися секуляризації та втраті віри. Про це інформує Радіо Ватикан.