У Ватикані вийшов Всесвітній атлас Католицької Церкви

11.07.2011, 16:45
У Ватикані вийшов Всесвітній атлас Католицької Церкви - фото 1

В Атласі містяться базові відомості про Католицьку Церкву, офіційна інформація про її структури і поточний географічний розподіл католиків у світі. "Atlas Hierarchicus", виданий Папським університетом Urbanianа, має пояснення італійською, англійською, французькою та іспанською мовами.

Атлас.jpgПапа Римський Бенедикт XVI отримав перший екземпляр нового Всесвітнього атласу Католицької Церкви ("Atlas Hierarchicus"), який 6 липня йому передав префект Місіонерської конгрегації  Ватикану архиєпископ Фернандо Філон під час особистої аудієнції, повідомляє Седмиця з посиланням на Австрійське агентство католицьких новин та Fides.

В Атласі містяться базові відомості про Католицьку Церкву, офіційна інформація про її структури і поточний географічний розподіл католиків у світі. "Atlas Hierarchicus", виданий Папським університетом Urbanianа, має пояснення італійською, англійською, французькою та іспанською мовами. Останнє його видання вийшло в 1992 р., але відтоді змінилася кількість католиків і з'явилися нові єпархії.

"Винахідником" Атласу вважається німецький місіонер Генріх Еммеріх (1901-84), що розробив у 1920-х рр. його концепцію. Перший атлас незабаром після цього був опублікований у видавництві "Verlag St. Gabriel". Пізніше Генріх Еммеріх працював в Римі картографом під керівництвом Папи Івана XXIII, Папи Павла VI і Папи Івана Павла II.