• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI призначив Тадеуша Кондрусєвіча Апостольським Адміністратором для Пінської дієцезії в Білорусі...

Папа Бенедикт XVI призначив Тадеуша Кондрусєвіча Апостольським Адміністратором для Пінської дієцезії в Білорусі

01.07.2011, 09:44
Папа Бенедикт XVI призначив Тадеуша Кондрусєвіча Апостольським Адміністратором для Пінської дієцезії в Білорусі - фото 1
У четвер, 30 червня 2011 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Венедикт XVI призначив Тадеуша Кондрусєвіча, Архиєпископа Мінсько-Могилевсього (Білорусь), Апостольським Адміністратором ad nutum Sanctae Sedis Пінської дієцезії (Білорусь).

Tadeusz.gifУ четвер, 30 червня 2011 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Венедикт XVI призначив Тадеуша Кондрусєвіча, Архиєпископа Мінсько-Могилевсього (Білорусь), Апостольським Адміністратором ad nutum Sanctae Sedis Пінської дієцезії (Білорусь).

Пінська дієцезія, яка об’єднує римо-католицькі парафії півдня країни, була утворена 1925 року. Останнім ординарієм був єпископ Казимир Буркаба, який помер 1946 р. Від 1991 року її очолював як Апостольський Адміністратор Мінсько-Могилевський Архиєпископ кардинал Казимир Свйонтек. 96-річний білоруський кардинал продовжував очолювати Пінську дієцезію і після того, як 2006 року Папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду Ординарія Мінсько-Могилевського.

Архиєпископ Тадеуш Кондрусєвіч очолює Мінсько-Могилевську дієцезію від 2007 року. Перед тим, від 1991 року, він очолював Апостольську Адміністратуру в Європейській частині Росії, частину якої у 2002 році блаженний Іван Павло ІІ підніс до гідності Архидієцезії Матері Божої в Москві.

Структури католицької Церкви в Білорусі складаються з архидієцезії та трьох дієцезій. Вірними східного обряду опікується Апостольський Візитатор для для греко-католиків Білорусі архимандрит Сергій Гаєк. Про це інформує Радіо Ватикан.