• Головна
  • Новини
  • На цьогорічні Всесвітні Дні Молоді у Мадрид приїде рекордна кількість учасників...

На цьогорічні Всесвітні Дні Молоді у Мадрид приїде рекордна кількість учасників

30.06.2011, 16:05
На цьогорічні Всесвітні Дні Молоді у Мадрид приїде рекордна кількість учасників - фото 1
440 тис. молодих людей вже заявило про свою участь. Ніколи на цьому етапі підготовки не було стільки записів.

Madrid.jpg440 тис. молодих людей вже заявило про свою участь. Ніколи на цьому етапі підготовки не було стільки записів. На думку кардинала Станіслава Рилко, все вказує на те, що мадридська зустріч буде однією із найчисленніших в історії.

У Ватикані днями презентували стан підготовки до цієї події. Відомо вже, що три чверті учасників візьме участь в повній тижневій програмі дня молоді. Найбільше на ньому буде європейців - 285 тис. Другими будуть американці – 88 тис. Беручи до уваги відстань, численною буде також делегація з Азії: понад 20 тис. Майже 10 тис. молоді прибуде з Африки, а 1300 - з Океанії. Ці числа ще збільшаться, особливо щодо європейців.

Досвід минулих з’їздів показує, що багато молоді наважується на виїзд в останню мить. На учасників в Мадриді чекатиме 700 тис. Катехизмів «Youcat» 6-ма мовами. Їм прислужуватиме 750 єпископів, 13 тис. священиків та 4,5 тис. семінаристів. Катехизація проводитиметься 30-ма мовами.

Голова Папської Ради у справах мирян, котрий від імені Апостольської Столиці координує Всесвітні Дні Молоді, підкреслив, що сам процес підготовки вже сьогодні призводить до оживлення іспанської Церкви. Таким зрештою був один з намірів самого Папи Римського, котрий вирішив, що його чергова зустріч з молоддю відбудеться в Мадриді. Кардинал Рилко нагадав, що Іспанія вже вдруге проводитиме в себе Всесвітні Дні Молоді. Вперше паломницькі тури молоді до Сантьяго–де–Компостела відбулися у 1989 р. Також прийнята програма цих зустрічей, що складалась з трьох днів катехизації, суботнього молитовного чування та недільної Євхаристії з місійним посланням.

Кожна чергова зустріч вносила новий елемент - зазначив кардинал Рилко. Денвер, наприклад, Хресну Дорогу, Рим - покутне богослужіння, Торонто – «торги покликань», а Кельн – поклоніння Найсвятішим Тайнам. Іспанці готують натомість багату артистичну програму, щоб згідно з побажаннями Бенедикта XVI показати Бога через красу - підкреслено на ватиканській презентацій Всесвітніх Днів Молоді в Мадриді. Про це інформує «Католицький оглядач».

РІСУ спільно з паломницьким центром «Рафаїл» також організовує паломництво на Всесвітній День молоді у Мадриді, які відбудуться 15-21 серпня 2011 року.