• Головна
  • Новини
  • В Ірландії відбулася перша Всесвітня конференція атеїстів...

В Ірландії відбулася перша Всесвітня конференція атеїстів

08.06.2011, 09:18
Близько 350 делегатів з'їзду зібралися, щоб обговорити питання віри і її місце в суспільному житті.

Перша Всесвітня конференція атеїстів пройшла в Дубліні. Близько 350 делегатів з'їзду зібралися, щоб обговорити питання віри і її місце в суспільному житті, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на The Christian Science Monitor. 

Організатори стверджують, що вони вибрали Ірландію, як місце проведення конференції не через те, що ця країна залишається найрелігійнішою в Європі, а через те, що інтерес до релігії падає. На думку делегатів-атеїстів потрібно знову порушити питання про розділення Церкви і держави. 
  
На цих зборах побували кілька відомих діячів, таких як відомий американський атеїст і професор біології п.З Mайерс, еволюційний біолог Річард Докінс. 
  
Як стверджує Майерс, незважаючи на конституційний поділ Церкви і держави, в США як і раніше населення більш релігійне, ніж у Європі. Але, за його твердженням, це говорить про те, що європейцям потрібно захистити і розширити секуляризм в суспільстві. 
  
Один з організаторів конференції Майкл Нугент відзначає – іронія полягає в тому, що в тих країнах, де існує офіційна церква, знижується інтерес до релігійних обрядів. «У деяких країнах, де існує офіційна державна релігія, таких як Швеція та інші скандинавські держави, розсіюється інтерес до віри», – заявив він. 
  
Тим не менш, преподобний Тоні Фланнері, священик і член ліберальної Асоціації католицьких священиків, говорить, що локальні і глобальні тенденції порушили питання про релігію і секуляризм на порядок денний по всій Європі. 
  
«Папа Бенедикт багато говорить про секуляризм у Європі. Він побачив християнство, і католицизм конкретно, як такі, що входять в конфлікт зі світським суспільством », – заявив Фланнері. 
  
Згідно з опитуванням громадської думки, проведеного в 2005 році статистичним агентством Євростат, 52% європейців вважали себе віруючими. 

 

Теги: #Атеїзм