• Головна
  • Новини
  • У Польщі беатифікують понад 120 католиків - мучеників часів Другої світової війни...

У Польщі беатифікують понад 120 католиків - мучеників часів Другої світової війни

31.05.2011, 16:21
У Польщі беатифікують понад 120 католиків - мучеників часів Другої світової війни - фото 1
Католицька Церква в Польщі завершила першу фазу беатифікації 122 осіб, що прийняли мученицьку смерть під час окупації Польщі нацистами. Справи з процесу беатифікації передали в Конгрегацію у канонізації святих.

Мученики_КЦ.jpgКатолицька Церква в Польщі завершила першу фазу беатифікації 122 осіб, що прийняли мученицьку смерть під час окупації Польщі нацистами. За інформацією Седміци.Ru, яка посилається на портал kath.net і прес-службу польської єпархії Пельпін, справи з процесу беатифікації передали в Конгрегацію у канонізації святих.

Замучені нацистами за віру священики і миряни походять з 7 польських єпархій і 12 орденів.

Польські ЗМІ серед всіх мучеників особливо відзначають подружжя Юзефа та Вікторію Ульма з села Маркова на південно-сході Польщі, які були розстріляні разом зі своїми 6 дітьми в 1944 р. за те, що сховали в своєму будинку 8-х євреїв, які переховувалися від фашистів. Вікторія в цей час була вагітна сьомою дитиною.

Нагадаємо, що Папа Іван Павло II у 1999 р. у Варшаві зарахував до лику блаженних 108 польських мучеників, які загинули від рук нацистів. А в 1982 р. був зарахований до лику святих вбитий в Освенцімі польський священик Максиміліан Кольбе.