• Головна
  • Новини
  • Синод Американської Православної Церкви підтвердив повноваження Митрополита Йони (Паффхаузена)...

Синод Американської Православної Церкви підтвердив повноваження Митрополита Йони (Паффхаузена)

12.05.2011, 19:42

Священний Синод Американської Православної Церкви, що пройшов 2 і 3 травня, підтвердив повноваження її Предстоятеля, Митрополита Йони (Паффхаузена). На засіданні Синоду було також оголошено про відставку керівника Синодальної канцелярії протоієрея Олександра Гарклавса, що виступив в лютому цього року з критикою дій Митрополита Йони і був підтриманий деякими ієрархами.

Священний Синод Американської Православної Церкви, що пройшов 2 і 3 травня, підтвердив повноваження її Предстоятеля, Митрополита Йони (Паффхаузена), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на "Церковний вісник" і Благовіст-інфо. На засіданні Синоду було також оголошено про відставку керівника Синодальної канцелярії протоієрея Олександра Гарклавса, що виступив в лютому цього року з критикою дій Митрополита Йони і був підтриманий деякими ієрархами.

У той же час на засіданні було прийнято кілька постанов, що уточнюють принципи функціонування системи церковної адміністрації. Митрополит відтепер не може самостійно управляти вакантними єпархіями, для цього він повинен призначати тимчасових адміністраторів з числа єпископату. Крім того, Синодальна канцелярія, як і її керівник, стала підзвітною виключно Синоду. Також митрополит всі свої рішення повинен погоджувати з Малим Синодом.

Непроста ситуація у вищому керівництві Американської Церкви виникла після недавніх спроб підпорядкування її Московському Патріархату.