• Головна
  • Новини
  • Президент Білорусі радить Патріарху Кирилу не ховати бороду під час катання на лижах...

Президент Білорусі радить Патріарху Кирилу не ховати бороду під час катання на лижах

02.04.2011, 12:27
Президент Білорусі радить Патріарху Кирилу не ховати бороду під час катання на лижах - фото 1
У ході чотиригодинного інтерв'ю керівникам різних російських ЗМІ, що відбулося 18 березня в Мінську, білоруський президент, крім усього іншого, розповів про здоровий спосіб життя і захоплення Патріарха Кирила гірськими лижами.

Lukashenko_Kyryl.gifУ ході чотиригодинного інтерв'ю керівникам різних російських ЗМІ, що відбулося 18 березня в Мінську, білоруський президент, крім усього іншого, розповів про здоровий спосіб життя і захоплення Патріарха Кирила гірськими лижами, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на Портал-кредо.
  
"У нас (...) п'ятикілометрова траса міська, вона не одна, лижна, в метр снігу подушка", – розповів Лукашенко про розташований по сусідству з його резиденцією спортивний об'єкт. Говорячи про відвідувачів міської лижні, президент зазначив: "І дивлюся, теліпаються ці люди всі: і літні, і молоді. (...) Просто в мене під парканом. Я теж іноді виходжу і тихенько з людьми там пройдуся, вона вся освітлена". 
  
За словами Олександра Лукашенка, в Білорусі на гірських лижах катаються всі, за винятком Предстоятеля БПЦ МП митрополита Філарета: "У нас, крім нашого митрополита, всі на гірських лижах катаються. Ну, правда, мій друг Патріарх Кирил, він чудово володіє лижами гірськими. Правда, бороду ховає ... Кажу: "Чого ти ховаєш? Ти продвинутий патріарх. У нас молодь за тобою піде ". Це ми в Сочі з ним зустрілися два роки тому". 

Як йдеться у повідомленні, всеукраїнський щомісячний православний журнал для віруючих і невіруючих "Врятуйте наші душі!", що видається з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея (Українська Православна Церква (Московського Патріархату)) в останньому своєму номері (№ 3 2011) піддав критиці єпископат Російської Православної Церкви. Зокрема, мова йшла про "плотолюбців, що перебувають на гірськолижних курортах".