• Головна
  • Новини
  • ПАРЄ готує резолюцію щодо сприяння діалогу між конфесіями в країнах Європи...

ПАРЄ готує резолюцію щодо сприяння діалогу між конфесіями в країнах Європи

28.03.2011, 13:49
ПАРЄ готує резолюцію щодо сприяння діалогу між конфесіями в країнах Європи - фото 1
У ході весняної сесії Парламентська Асамблея Ради Європи заслухає доповідь на тему «Релігійний аспект міжкультурного діалогу».

pace3.jpgУ ході весняної сесії Парламентська Асамблея Ради Європи заслухає доповідь на тему «Релігійний аспект міжкультурного діалогу». Ініціатором слухань є Анна Брассер (Люксембург, група ALDE), яка від імені Комітету ПАРЄ з культури, науки та освіти підготувала доповідь з цієї проблематики, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Відповідно до порядку денного сесії, на засіданні ПАРЄ 12 квітня виступить низка релігійних лідерів Європи.

Серед них Патріарх Румунський Даниїл, президент Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан (Ватикан), Головний рабин Росії Берл Лазар, повноважний представник Німецької Євангелічної Церкви у ФРН та ЄС священик Бернхард Фелмберг.

З даного питання виступлять також доповідач від Комітету з політичних питань Лачезар Тошев (Болгарія, група EPP/CD) і голова Президії у справах релігій Республіки Туреччина професор Мехмет Гьормез.

"Культурне та релігійне розмаїття стало джерелом занепокоєння, страху та напруженості в Європі і навіть далеко за межами континенту", – заявила автор доповіді пані Анн Брассер.

За її словами, з'явився поділ, який серед іншого здається особливо глибоким стосовно бачення розвитку суспільства, пропонованого кожною з релігій.

"Ми стикаємося практично щодня з проблемами розуміння і випадками прояву нетерпимості, неприйняття та насильства, які руйнують соціальну згуртованість та навіть стабільність і мир", – зазначила пані Брассер під час попередніх слуханнях у Комітеті.

На її думку, ефективним засобом зміцнення релігійного плюралізму може стати структурований і постійний механізм міжконфесійного діалогу в Раді Європи, а також заходи з популяризації знань про релігії та включення тем про міжконфесійний діалог до програми підготовки вчителів.

Ці та інші результати комітетських слухань, що відбулися напередодні в Парижі, покладені в основу доповіді, яка буде представлена на згаданому засіданні під час весняної сесії ПАРЄ. 

Теги: #ПАРЄ