• Головна
  • Новини
  • Сотні католицьких волонтерів допомагають постраждалим в Японії...

Сотні католицьких волонтерів допомагають постраждалим в Японії

17.03.2011, 10:19
Сотні католицьких волонтерів допомагають постраждалим в Японії - фото 1
Сотні молодих католиків зі всієї Японії зголосились допомагати жертвам землетрусу і цунамі, – повідомляє директор Карітасу Японії о. Наруї.

naruyi.w.jpgСотні молодих католиків зі всієї Японії зголосились допомагати жертвам землетрусу і цунамі, – повідомляє директор Карітасу Японії о. Наруї.

«Домінуючим почуттям на сьогодні є страх», – сказав отець Наруї агенції Фідес. «Найбільше хвилювання викликає атомна електростанція в Фукусімі. Це привиди японської історії повертаються, щоб нас переслідувати. Але треба сказати, що волонтери не панікують, а замість того реагують з рівновагою і гідністю».

«Евакуйовано людей лише з перших 20-ти кілометрів від атомного заводу. Решта чекають. Крім того, в найбільш постраждалих районах основною проблемою є брак продовольства і палива. Оскільки у нас немає палива, люди не можуть рухатися. І вони залишилися з почуттям безсилля перед лицем цієї трагедії», – сказав священик. Про це повідомляє Католицький оглядач.

За останніми даними, рівень радіації на АЕС «Фукусіма-1»не знижується, незважаючи на спроби японських військових цієї ночі залити реактори водою з вертольотів.

Як передає «Газета.Ru», два вертольоти чотири рази виливали тонни води на третій реактор АЕС.

Зараз рівень радіації в районі станції становить 3 тисячі мікрозівертів на годину.

Увечері представники європейських країн передрікали можливі «катастрофічні події у найближчі години» на АЕС. У зону лиха має прибути глава МАГАТЕ.

11 березня в Японії сталося кілька потужних землетрусів, які викликали цунамі. Підтверджена владою кількість загиблих і зниклих безвісти після руйнівного землетрусу, що стався у п`ятницю, перевищила 13 тисяч осіб. Пошукові роботи продовжуються.