• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI висловив співчуття з приводу трагічних наслідків землетрусу та цунамі у Японії...

Папа Бенедикт XVI висловив співчуття з приводу трагічних наслідків землетрусу та цунамі у Японії

14.03.2011, 10:18
Папа Бенедикт XVI висловив співчуття з приводу трагічних наслідків землетрусу та цунамі у Японії - фото 1

У телеграмі, яку Державний Секретар Апостольської Столиці кардинал Тарчізіо Бертоне з доручення Папи надіслав на ім’я Лео Юн Ікенаґи, Президента Єпископської Конференції Японії, читаємо, що у цей важкий час Бенедикт XVI запевняє свою духовну близькість з усіма, кого заторкнуло це стихійне лихо та його наслідки, молиться за тих, хто втратив життя, благає Божого благословення для їхніх родичів та близьких.

zemletrus.jpgУ телеграмі, яку Державний Секретар Апостольської Столиці кардинал Тарчізіо Бертоне з доручення Папи надіслав на ім’я Лео Юн Ікенаґи, Президента Єпископської Конференції Японії, читаємо, що у цей важкий час Бенедикт XVI запевняє свою духовну близькість з усіма, кого заторкнуло це стихійне лихо та його наслідки, молиться за тих, хто втратив життя, благає Божого благословення для їхніх родичів та близьких.

Слова підтримки та солідарності Святіший Отець скерував також і до всіх тих, які надають допомогу постраждалим. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня, він викликав цунамі заввишки більш як десять метрів. Епіцентр землетрусу знаходився за 373 кілометрів на північний схід від Токіо. Незабаром в тому ж районі сталося ще декілька потужних підземних поштовхів магнітудою понад 6,0.

За останніми даними, кількість загиблих і зниклих без вісти в результаті землетрусу і цунамі в Японії перевищує 4,5 тис. осіб. У зоні лиха на північному сході країни серйозний брак води, продуктів, бензину. Глава поліції Міяги Набуто ТАКЕУТІ раніше повідомляв, що число загиблих від землетрусу і цунамі тільки в Міяги може досягти 10 тис. осіб.