• Головна
  • Новини
  • Зустріч кардиналів та рабинів у Парижі може зміцнити єврейсько-християнські стосунки...

Зустріч кардиналів та рабинів у Парижі може зміцнити єврейсько-християнські стосунки

03.03.2011, 16:45

У Парижі 2 березня 2011 р. закінчилась зустріч представників Міжнародного Єврейського Комітету з Міжрелігійного Діалогу (International Jewish Committee for interreligious Consultation) та Ватиканської Комісії у справах релігійних стосунків з юдаїзмом, у якій взяли участь коло 70 осіб з різних країн світу, серед яких кардинали та рабини.

У Парижі 2 березня 2011 р. закінчилась зустріч представників Міжнародного Єврейського Комітету з Міжрелігійного Діалогу (International Jewish Committee for interreligious Consultation) та Ватиканської Комісії у справах релігійних стосунків з юдаїзмом, у якій взяли участь коло 70 осіб з різних країн світу, серед яких кардинали та рабини. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

«Сорок років діалогу: роздуми та майбутні перспективи», – такою була тема цьогорічної зустрічі, що заторкнула теми релігійної свободи та фундаментальних прав людини, які повинні бути повністю забезпечені усім людям і в кожній країні світу. Розпочинаючи зустріч, кардинал Курт Кох, Президент Комісії у справах релігійних стосунків з євреями, пригадав головні події міжрелігійного діалогу між євреями та християнами продовж минулих 40 років, називаючи цей час «незбагненним чудом, плодом Святого Духа», історичним періодом, який зробив великий вклад у міжрелігійний діалог загалом.

«Ми маємо спільну відповідальність, – наголосив кардинал, – щоб разом працювати для добра людства, відкидаючи будь-яку форму антисемітизму, антикатолицьку та антихристиянську поведінку, так, як будь-яку форму дискримінації, щоб разом трудитись для справедливості та солідарності, задля примирення та миру». На закінчення представник Ватикану мовив: «Євреї та християни можуть разом підняти голос, щоб захистити тих, які зазнають переслідувань з релігійних мотивів, незважаючи на те, де вони живуть і яку релігійну традицію ісповідують».

Президент Комісії у справах релігійних стосунків з юдаїзмом висловив надію на те, що цьогорічна зустріч у Парижі зміцнить єврейсько-християнські стосунки, і, таким чином, зможе дати світові добре свідчення взаємної поваги та порозуміння, незважаючи на усі релігійні відмінності.