• Головна
  • Новини
  • У світі зростає кількість католиків. Представлено "Папський щорічник 2011"...

У світі зростає кількість католиків. Представлено "Папський щорічник 2011"

21.02.2011, 09:54
Кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, та архиєпископ Фернандо Філоні, заступник Державного Секретаря в загальних справах, представили 19 лютого 2011 р. Бенедиктові XVI новий «Папський щорічник».

Кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, та архиєпископ Фернандо Філоні, заступник Державного Секретаря в загальних справах, представили 19 лютого 2011 р. Бенедиктові XVI новий «Папський щорічник». Про це інформує Радіо Ватикан.

Annuario Pontificio (Папський щорічник) – офіційний статистичний довідник Католицької Церкви, який з 1912 року щороку видає Ватиканське видавництво. Він містить основні дані про структуру Католицької Церкви, список усіх Римських Архиєреїв, теперішніх членів Римської Курії, усіх кардиналів і єпископів Католицької Церкви, перелік і докладну статистику кожної адміністративно-територіальної церковної одиниці за попередній рік. Крім того, щорічник подає інформацію про всі дипломатичні представництва Святого Престолу та про представництва інших держав при Святому Престолі, інформацію про Головних настоятелів чернечих Чинів та Згромаджень та їхні статистичні дані.

Згідно з новими статистичними даними (станом на 2009), у світі зросла кількість католиків, а також – священиків та семінаристів, в той час як дещо зменшилася кількість черниць.

Загалом у світі, кількість охрещених католиків між 2008 та 2009 роками зросла від 1 млрд. 166 мільйонів до 1 млрд. 181 млн., що становить 1,3 %. На стільки ж зросла кількість єпископів. Починаючи від 2000 року, спостерігається незначне, але постійне зростання кількості священиків, однак зростання дієцезіального духовенства зафіксовано на всіх континентах, крім Європи, натомість, крім Африки та Азії, зафіксовано зменшення кількості священиків, приналежних до чернечих інституцій. Незначно збільшилась кількість кандидатів до священства та постійних дияконів.