• Головна
  • Новини
  • Християни та мусульмани спільно вирішували, як долати релігійний фанатизм...

Християни та мусульмани спільно вирішували, як долати релігійний фанатизм

09.02.2011, 15:21
Християни та мусульмани спільно вирішували, як долати релігійний фанатизм - фото 1
Християнські та мусульманські провідники Близького Сходу з’їдуться 2-3 лютого до міста Доха, столиці Катару – арабської країни у Перській Затоці, щоб під час міжрелігійної зустрічі обговорити прояви релігійного фанатизму. Ініціює захід Ліга Арабських Держав.

fanatyzm-i-tolerantnist.jpgХристиянські та мусульманські провідники Близького Сходу з’їдуться 2-3 лютого до міста Доха, столиці Катару – арабської країни у Перській Затоці, щоб під час міжрелігійної зустрічі обговорити прояви релігійного фанатизму. За повідомленням Радіо Ватикан, ініціює захід Ліга Арабських Держав.

Латинський Патріарх Єрусалима Фуад Туаль, який братиме участь у зустрічі, розповів, що приводом для її скликання стала хвиля насильства та терактів, зокрема, в Багдаді та Александрії. На його думку, ці події «розбудили в мусульманських лідерів усвідомлення небезпеки, яка походить з радикалізму», і що «сліпий фанатизм нікому не приносить користі».

Патріарх Фуад Туаль зазначив, що читаючи арабомовну пресу останніх днів, він знайшов багато позитивних статей на цю тему авторства мусульманських мислителів, які перестерігають перед ризиками релігійного фанатизму. Іншим, вартим уваги жестом є те, що після теракту в Александрії багато мусульман прийшли до лікарень, щоб здати кров для порятунку поранених християн.

За словами Патріарха, у цих драматичних подіях проявляється увесь сенс людяності віруючих, на основі якого ми покликані разом будувати співжиття та толерантність.