• Головна
  • Новини
  • В ЄС заявили, що “більше не закриватимуть очі” на переслідування християн...

В ЄС заявили, що “більше не закриватимуть очі” на переслідування християн

24.01.2011, 13:11
В ЄС заявили, що “більше не закриватимуть очі” на переслідування християн - фото 1
На сесії в Страсбурзі Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій засудив випадки переслідування християн.

Прапор_ЄС_1.jpgНа сесії в Страсбурзі Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій засудив випадки переслідування християн. "Євросоюз не буде більше закривати очі на переслідування християн по всьому світу", — заявила у своєму виступі перед європарламентаріями верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Документ став реакцією на акти насильства ojдо християн у Єгипті, Нігерії, Пакистані, Філіппінах, Кіпрі, Ірані та Іраку. У резолюції підкреслюється, що й у Європі є приклади порушення релігійної свободи і дискримінації за ознакою релігійної приналежності.

У прийнятій резолюції, як інформує Интерфакс-религии, Європарламент закликав розслідувати акти насильства проти християн і покарати винних, відкинув спроби експлуатації релігійних почуттів з метою ескалації політичних конфліктів, а також звернувся до лідерів європейських релігійних громад з проханням засудити напади на християнські громади.

У тексті документа також вміщена рекомендація представнику Європейського Союзу із зовнішньої політики розробити стратегію захисту релігійної свободи, яка передбачає санкції проти держав, що порушують права релігійних громад.

У своїй резолюції Європарламент наголосив на важливості розвитку відкритого та регулярного діалогу з релігійними громадами, обов'язок підтримувати який відповідно до статті 17 Договору про функціонування Європейського Союзу лежить на всіх інститутах ЄС. У резолюції також йдеться про підтримку всіх ініціатив, спрямованих на просування діалогу і взаємної поваги між релігійними громадами.