Кров Івана Павла II помістять у польському санктуарії

17.01.2011, 12:25
Після беатифікації Папи Івана Павла II його кров у ампулі помістять в польський санктуарій Божого Милосердя в Лагевниках. Про це повідомив колишній особистий секретар покійного Святішого Отця, а нині архієпископ Краківський кардинал Станіслав Дзівіш

Після беатифікації Папи Івана Павла II його кров у ампулі помістять в польський санктуарій Божого Милосердя в Лагевниках. Про це повідомив колишній особистий секретар покійного Святішого Отця, а нині архієпископ Краківський кардинал Станіслав Дзівіш, пише УНІАН з посиланням на КАІ та РИА Новости.

"Про Івана Павла II ми не говоримо як про мученика, але не слід забувати, що він також пролив свою кров на площі святого Петра", – заявив кардинал, нагадуючи про замах на Папу 13 травня 1981 року, коли в нього з близької відстані стріляв турецький терорист Алі Агджа.

Дзівіш додав, що шанування реліквій святих укорінене в традиції перших століть християнства.

Ампулу з кров`ю Івана Павла II кардинал отримав від лікарів римської клініки Джемеллі 2005 року перед упокоєнням Святішого Отця. Кров взяли перед останньою серйозною хірургічною операцією – трахеотомією.

Саме в Лагевниках 17 серпня 2002 року Папа Іван Павло ІІ вчинив акт посвячення світу Божому Милосердю, "щоб сяйво істини поклало край будь-якій несправедливості у світі".

Нагадаємо, що 1 травня цього року Слугу Божого Івана Павла II буде зараховано до лику блаженних.