• Головна
  • Новини
  • ЄС проводитиме щорічну перевірку рівня релігійної свободи у світі...

ЄС проводитиме щорічну перевірку рівня релігійної свободи у світі

17.12.2010, 13:44
ЄС проводитиме щорічну перевірку рівня релігійної свободи у світі - фото 1
Рішення про проведення щорічної перевірки рівня релігійної свободи у світі ухвалив Євросоюз. Ініціатива такого контролю належить Італії, яка 13 грудня представила свою пропозицію Раді закордонних справ при Євросоюзі.

Прапор_ЄС_1.jpgРішення про проведення щорічної перевірки рівня релігійної свободи у світі ухвалив Євросоюз. Ініціатива такого контролю належить Італії, яка 13 грудня представила свою пропозицію Раді закордонних справ при Євросоюзі. Ініціативу підтримали принаймні 10 країн-союзників, серед яких — Угорщина, Польща, Іспанія і Голландія.

Про це повідомив помічник секретаря міністерства закордонних справ Італії (м. Альфредо Мантіка) після закінчення одного із засідань у Брюсселі. Помічник секретаря пояснив, що досьє з результатами перевірок буде відкритим, а зібрана в ньому інформація використовуватиметься для оцінки ситуації. «Релігійні меншини донині сприймаються в Європі як проблема, а не як справжнє багатство. Європейський Парламент вже давно зробив серію ініціатив, спрямованих на розвиток діалогу та взаємної поваги між громадами, закликаючи всіх релігійних лідерів просувати терпимість та ініціативи проти ненависті, а також проти примусового і екстремального радикалізму», — йдеться у повідомленні «Радіо Ватикан».

Окрім того, Європарламент кілька місяців тому прийняв резолюцію, підтриману всіма політичними групами, яка насамперед підкреслює, що право на свободу думки, совісті і віри є «фундаментальним правом людини, гарантованим міжнародними законами». Євросоюз також засудив «всі форми насильства, дискримінації та нетерпимості, засновані на релігії і переконаннях, спрямовані проти релігійних діячів, відступників і невіруючих».