• Головна
  • Новини
  • Всесвітня рада Церков утворила комісію для оперативного реагування на кризи у стосунках між мусульманами і християнами...

Всесвітня рада Церков утворила комісію для оперативного реагування на кризи у стосунках між мусульманами і християнами

13.12.2010, 13:41
Всесвітня рада Церков утворила комісію для оперативного реагування на кризи у стосунках між мусульманами і християнами - фото 1
Близько 60 лідерів та активістів мусульманських і християнських організацій взяли участь у міжнародній конференції під назвою «Змінимо суспільство: християни і мусульмани будують спільне майбутнє».

Конференція_ВРЦ.jpgБлизько 60 лідерів та активістів мусульманських і християнських організацій взяли участь у міжнародній конференції під назвою «Змінимо суспільство: християни і мусульмани будують спільне майбутнє». Конференція відбулася в екуменічному центрі Всесвітньої ради Церков (ВРЦ) у Женеві. У форумі зокрема взяв участь генеральний секретар ВРЦ пастор Олаф Фіксе-Твейт.

За інформацією «Седмица.ru» з посиланням на WordPress, учасники конференції створили групу фахівців, яка покликана оперативно реагувати на кризові ситуації, що виникають між мусульманами і християнами. У спільній заяві, прийнятій на конференції, сказано: «Релігія часто стає каменем спотикання у врегулюванні конфліктів, навіть тих, реальною причиною яких вона не є. Ми повинні вміти виявляти дійсні причини конфліктів і зробити релігію помічницею в їх вирішенні».

На конференції також йшлося про «важливість релігійної освіти, яка вчить поважати інші релігії» та спільну роботу в галузі вирішення соціальних проблем і турботи про навколишнє середовище.