• Головна
  • Новини
  • Президент Росії підписав закон про повернення майна релігійного призначення...

Президент Росії підписав закон про повернення майна релігійного призначення

02.12.2010, 09:32
Президент Росії підписав закон про повернення майна релігійного призначення - фото 1

Президент Російської Федерації Д. А. Медведєв підписав закон про повернення майна релігійного призначення релігійним організаціям. Про це глава держави повідомив Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу в церкві Різдва Богородиці у Великому Кремлівському палаці, яка, згідно з законом, має бути передана РПЦ.

Kyryl_Medvedev.jpgПрезидент Російської Федерації Д. А. Медведєв підписав закон про повернення майна релігійного призначення релігійним організаціям. Про це глава держави повідомив Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу в церкві Різдва Богородиці у Великому Кремлівському палаці, яка, згідно з законом, має бути передана РПЦ.

За повідомленням прес-служби Патріарха Московського, зустріч Патріарха Кирила з Президентом відбулася 30 листопада після проголошення щорічного Послання Президента Росії Федеральним Зборам.

«Тут місце особливе. Користуючись нагодою, хотів поінформувати Вас, що мною сьогодні підписано закон про повернення майна релігійного призначення релігійним організаціям. Це серйозний закон, щодо якого тривали досить довгі обговорення й узгодження», — сказав Д. А. Медведєв, звертаючись до Патріарха.

Президент зазначив, що закон прийнято в оптимальній редакції. За його словами, цей документ дозволяє вирішувати низку нагальних проблем, що стоять перед Руською Православною Церквою та іншими релігійними організаціями.

Патріарх Кирил подякував Президенту і парламенту за прийняття закону.

«Документ свідчить про те, що країна наша долає тяжкі наслідки і відновлює справедливість. Тільки та держава може мати майбутнє, яка засновує діяльність на справедливості... Закон є результатом певних компромісів, так і має бути», — сказав Предстоятель Руської Церкви.

Потім Президент і Патріарх продовжили спілкування без представників преси.