• Головна
  • Новини
  • РПЦ наполягає на виробленні чітких правил поведінки для діаспори і корінного населення Москви, інакше “майбутнє країни — під загрозою”...

РПЦ наполягає на виробленні чітких правил поведінки для діаспори і корінного населення Москви, інакше “майбутнє країни — під загрозою”

30.11.2010, 11:27
РПЦ наполягає на виробленні чітких правил поведінки для діаспори і корінного населення Москви, інакше “майбутнє країни — під загрозою” - фото 1
Керівник синодального Відділу РПЦ із взаємодії Церкви і суспільства протоєрей Всеволод Чаплін заявив про серйозну «загрозу для всієї країни», яку несе характер відносин діаспор з корінним населенням Москви.

vsedolod.w.jpgКерівник синодального Відділу РПЦ із взаємодії Церкви і суспільства протоєрей Всеволод Чаплін заявив про серйозну «загрозу для всієї країни», яку несе характер відносин діаспор з корінним населенням Москви. Під час виступу на V Московському цивільному форумі "Суспільство і влада: модернізація взаємодії" 26 листопада священик запропонував розпочати діалог між діаспорами та іншою частиною суспільства за участю міської влади, релігійних громад та громадських об'єднань. Метою такого діалогу, за його словами, повинно стати вироблення пакету угод про правила і норми, прийнятні в місті.

"Нам потрібно твердо вирішити, що тут можна робити, а що не можна, які вислови допустимі, а які повинні виключатися. Це стосується як діаспор, так і тих народів, які живуть у столиці століттями", — наголосив представник РПЦ. Про це інформує «Интерфакс-религии».

Він вказав на те, що релігійні лідери, діячі національних громад намагаються стримувати цей "стрімкий процес", говорять про те, що діаспори і корінне населення повинні поважати один одного. Проте, за його словами, одних закликів мало, оскільки "тривожні події випереджають швидкість, з якою доходять до людей будь-які заклики до розуму".

"Сьогодні тим, хто приймає рішення, потрібно не намагатися ігнорувати або нівелювати релігійний і національний фактори — ігнорувати безглуздо, нівелювати вже не вийде. Потрібно чесно визнати існуючу реальність і прийти до грамотного відповіді на неї", — зазначив о. Всеволод.

Адже конфлікт між діаспорою і корінним населенням, як наголосив священик, — надзвичайно небезпечний. Що показує приклад багатьох країн. "То тут, то там" горить ", причому все ближче до Москви. Тільки уявити собі, що буде, якщо в нашому місті перед телекамерами, на очах у всіх відбудуться масові міжнаціональні зіткнення з людськими жертвами. Саме майбутнє країни може опинитися під загрозою!”, — висловив стурбованість священик.

Попередньо голова Комітету міжрегіональних зв'язків і національної політики Москви Михайло Соломєнцев заявляв, що життєвий уклад Москви базується на російській культурі та традиціях, і приїжджі повинні з цим рахуватися. «Москва — місто, життєвий уклад якого базується на російських культурі та традиціях, що склалися століттями, і всі, хто приїжджає сюди жити, повинні з цим рахуватися», — заявляв чиновник.