• Головна
  • Новини
  • 5 єпископів Англіканської Церкви Великобританії скористалися запрошенням Папи стати католиками...

5 єпископів Англіканської Церкви Великобританії скористалися запрошенням Папи стати католиками

10.11.2010, 10:23
5 єпископів Англіканської Церкви Великобританії скористалися запрошенням Папи стати католиками - фото 1
П'ятеро єпископів Англіканської Церкви у Великобританії оголосили у вівторок про свій перехід у католицизм. Тим самим вони скористалися виданою рік тому Папою Бенедиктом XVI Апостольською Конституцією "Англіканським громадам".

canterbury_cathedral.jpgП'ятеро єпископів Англіканської Церкви у Великобританії оголосили у вівторок, 9 листопада, про свій перехід у католицизм. Тим самим вони скористалися виданою рік тому Папою Бенедиктом XVI Апостольською Конституцією "Англіканським громадам".
 
Вона вводить систему Ординаріатів, яка дозволяє віруючим і кліру Англіканської Церкви переходити в католицтво, зберігаючи при цьому низку особливостей, які існують в реформаторській Церкви Англії. Серед останніх – дозвіл священикам одружуватися.
 
"Ми вітаємо рішення п'ятьох єпископів увійти в лоно Католицької Церкви через Ординаріат для Англії та Уельсу", – заявив у вівторок представник Римо-Католицької Церкви, вікарний єпископ Вестмінстера Ален Хопс, слова якого наводить Newsru з посиланням на ІТАР-ТАСС.
 
Зараз п'ятеро єпископів-англікан скористалися "запрошенням" Папи перейти в Римо-Католицьку Церкву. Разом з ними під юрисдикцію Ватикану переходить група віруючих у складі 500 чоловік. Як вже оголошено у вівторок в Лондоні, процес їх виходу з Англіканської і створення нових структур Римо-Католицької Церкви завершиться протягом найближчих декількох днів.
 
Духовний глава Англіканської Церкви архиєпископ Кентерберійський Роуен Вільямс вже висловив "жаль" з приводу того, що сталося. "Я бажаю їм всього хорошого в новій фазі служіння Церкві", – зауважив він.
 
Як зазначила в зв'язку з цим радіокомпанія BBC, "Розкол Англіканської Церкви Великобританії, який визрівав протягом останнього десятиліття, зараз відбувся". Він був прискорений невдачею спроб її консервативного крила заблокувати рішення про висвячення жінок у сан єпископів.