• Головна
  • Новини
  • Ватикан дасть відповідь на випадки сексуального насильства в Церкві...

Ватикан дасть відповідь на випадки сексуального насильства в Церкві

09.11.2010, 14:46
Ватикан дасть відповідь на випадки сексуального насильства в Церкві - фото 1
Скандал щодо педофілії у Церкві буде однією з тем зустрічі кардиналів у Ватикані, яка відбудеться 19 листопада. Цей день, що передує консисторії, Папа проголосив "днем для роздумів і молитви".

Собор_Петра.jpgСкандал щодо педофілії у Церкві буде однією з тем зустрічі кардиналів у Ватикані, яка відбудеться 19 листопада. Цей день, що передує консисторії, Папа проголосив "днем для роздумів і молитви". Під час зустрічі Папи Бенедикта XVI з кардиналами, префект Конгрегації віровчення кардинал Вільям Джозеф Левада представить перед присутніми інформацію на тему "відповіді Церкви на випадки сексуального насильства".

У дні “роздумів і молитви" візьмуть участь новопризначені кардинали.

Як повідомляє Milites Christi Imperatoris з посиланням на прес-службу Ватикану, засідання відбуватиметься в новому залі Синоду єпископів у Ватикані. На них також розглянуть тему нових викликів для релігійної свободи у світі. Цю тему представить Державний секретар Ватикану, кардинал Тарчисіо Бертоне. Префект Конгрегації у справах дисципліни Таїнств і Богослужінь, кардинал Антоніо Канісарес Льовера проводитиме обговорення на тему "Літургія в житті Церкві сьогодні."

Префект Конгрегації віровчення кардинал Вільям Левада проводитиме дискусію на тему реакції Церкви на сексуальне насильство, а також переходу деяких англікан до Католицької Церкви згідно з Апостольською конституцією „Anglicanorum coetibus".

Якщо на зустріч приїдуть усі кардинали, то їх у Ватикані збереться 203 — найбільше в історії Церкви.

Подібні наради, що найчастіше називаються "надзвичайними консисторіями", кілька разів скликав Папа Римський Іван Павло II, щоб протягом кількаденних обговорень колегія кардиналів висловила свою думку з актуальних питань, що стосуються Церкви. Вони відбувалися у 1979, 1982, 1985, 1991, 1994 та 2001 роках. Продовжує цю традицію Бенедикт XVI, який вперше скликав колегію на надзвичайне засідання у 2006 році.