• Головна
  • Новини
  • Папа Римський вперше в історії відвідає Великобританію з державним візитом...

Папа Римський вперше в історії відвідає Великобританію з державним візитом

16.09.2010, 10:23
Папа Римський вперше в історії відвідає Великобританію з державним візитом - фото 1
Бенедикт XVI стане першим Папою, який відвідає Великобританію з пастирським та водночас з державним візитом, тобто безпосередньо на запрошення британського монарха.

Бенедикт_ХVI.jpg«Серце серцю промовляє» — саме таким є гасло апостольського візиту Бенедикта XVI до Великобританії, який розпочнеться 16 вересня і триватиме 4 дні — до 19 вересня. Бенедикт XVI стане першим Папою, який відвідає Великобританію з пастирським та водночас з державним візитом, тобто безпосередньо на запрошення британського монарха.

Історична церемонія, під час якої Глави обох держав — Ватикану та Великобританії — обміняються вітальними словами та пам'ятними подарунками відбудеться 16 вересня в Королівському палаці Холірудхаус в Единбурзі.

Попередній Папа Іван Павло ІІ 1982 року також відвідав Великобританію, але це був виключно пастирський візит, під час якого Папа не мав зустрічі з жодним представником влади.

За інформацією радіо «Ватикан», візит Бенедикта XVI в Великобританію розпочнеться зустріччю в аеропорту Единбурга з чоловіком королеви Єлизавети герцогом  Единбурзьким принцом Филипом.

Урочиста церемонія привітання відбудеться Холірудському королівському палаці в Единбурзі, що є літньою резиденцією британських королів. Опісля Папа здійснить візит ввічливості до Єлизавети ІІ, королеви Великобританії, а пізніше, в парку королівського палацу, відбудеться зустріч з представниками влади.

Ввечері 16 вересня Бенедикт XVI очолить Службу Божу у парку Беллахьюстон в місті Ґлазґо, а звідти відлетить до Лондона, де перебуватиме в Апостольській нунціатурі. Наступну частину візиту Папа проведе в Лондоні та Бірмінгемі.

17 вересня Бенедикт XVI зустрінеться з Главою Англіканської Церкви (номінальним главою є британський монарх), архиєпископом Кентерберійським Роуеном Вільямсом.

Також Бенедикт XVI виступить з посланням перед спільним засіданням обох палат британського парламенту.

В останній день візиту — 19 вересня — Папа беатифікує кардинала Джона Генрі Ньюмена. Урочиста церемонія відбудеться в Бірмінгемі. Кардинал Джон Ньюмен є найбільш відомим членом Англіканської церкви, який, будучи уже відомим, перейшов в католицизм.