• Головна
  • Новини
  • Німеччина випустила 5 млн. поштових марок до ювілею Матері Терези...

Німеччина випустила 5 млн. поштових марок до ювілею Матері Терези

31.08.2010, 09:56
Німеччина випустила 5 млн. поштових марок до ювілею Матері Терези - фото 1
На марці номіналом 70 євроцентів зображено портрет засновниці чернечого згромадження місіонерок любові і лауреата Нобелівської премії миру і надруковані її слова: "Це не Бог створив злидні. Це ми створили їх своїм егоїзмом – я і ти".

Maty_Tereza.jpgПошта Німеччини випустила ювілейну поштову марку до 100-річчя з дня народження матері Терези (1910-1997) накладом 5 мільйонів екземплярів. Святкування цієї дати у світі триватиме впродовж року, адже під егідою ЮНЕСКО розпочався Всесвітній рік Матері Терези.

На марці номіналом 70 євроцентів зображено портрет засновниці чернечого згромадження місіонерок любові і лауреата Нобелівської премії миру і надруковані її слова: "Це не Бог створив злидні. Це ми створили їх своїм егоїзмом – я і ти".

За повідомленням УНІАН-релігії, посол Ватикану в Німеччині архиєпископ Жан-Клод Паріссе подякував німецьку пошту за пам`ять про матір Терезу і висловив надію, що марки з її портретом "зворушать серця і звернуть увагу на вбогість".

Представник уряду Німеччини Хартмут Кошик звернув увагу на те, що марки номіналом 70 євроцентів найчастіше використовуються для відправки кореспонденції всередині Євросоюзу, тому зображення матері Терези та її слова на німецькій марці можна буде незабаром побачити в різних куточках Європи.

Егідою ЮНЕСКО розпочався Всесвітній рік Матері Терези. Офіційно його відкрили урочистостями з нагоди 100-річчя з дня нородження блаженної 26 серпня в головному домі Місіонерок Божественної Любові (Сестер Матері Терези) в індійському місті Калькутта.

Індія на високому рівні розпочала Рік блаженної. Окрім численних богослужінь, виставок про життя і діяльність матері Терези, у Делі відбулася і міжрелігійна зустріч, на якій представники найбільших представлених в Індії сповідань обговорювали власне благодійне служіння в контексті служіння Матері Терези. Відбувся також Всеіндійський симпозіум про життя і діяльність блаженної, а також публічна церемонія в її честь, яку очолив Президент Індії Пратібха Патіл. З цієї нагоди у Калькутті організували кінофестиваль, на якому продемонстрували 20 фільмів про Матір Терезу, серед яких — і фільм виробництва BBC.

Для вшанування пам’яті блаженної, за інформацією Католицького медіа-центру, в Індії випустили в користування ювілейні монети номіналом у 10 і 100 рупій. На її честь названо залізничний експрес, який курсуватиме по лінії, що зв'язує Калькутту з іншими містами.

Але, як РІСУ інформувала, не лише Індія, а увесь світ, представники різних конфесій та релігій урочисто зустріли 100-річчя блаженної.