• Головна
  • Новини
  • Грузинський Патріарх готовий передати всі землі Церкви населенню...

Грузинський Патріарх готовий передати всі землі Церкви населенню

30.08.2010, 15:57
Грузинський Патріарх готовий передати всі землі Церкви населенню - фото 1
Католікос-Патріарх Грузії Ілля II виступив з ініціативою передати землі, що знаходяться у власності Грузинської Православної Церкви (ГПЦ), населенню і побудувати на них спеціальні села.

Ілля_ІІ_1.jpgКатолікос-Патріарх Грузії Ілля II виступив з ініціативою передати землі, що знаходяться у власності Грузинської Православної Церкви (ГПЦ), населенню і побудувати на них спеціальні села. Йдеться про кілька тисяч гектарів землі.

«Грузинська Церква в своєму розпорядженні має кілька тисяч гектарів землі. Я готовий подарувати всі ці землі людям, які створять там села XXI століття. Про це я не раз говорив з Президентом і членами уряду, і з їх боку є готовність надати даній ініціативі усіляке сприяння», — заявив Ілля II 29 серпня на проповіді в кафедральному соборі Святої Трійці ГПЦ в Тбілісі.

За його словами, багато районів Грузії, де є родюча земля, опустіли, оскільки люди переселяються в міста у пошуках роботи.

Католікос-Патріарх, як повідомляє прес-служба УПЦ КП з посиланням на портал «Rustavi2», як зразок, навів приклад Ізраїля, де створені спеціальні села-комуни, в яких працює в основному молодь.