• Головна
  • Новини
  • Через відмову працювати з одностатевими парами в Англії можуть закрити останнє католицьке агентство з усиновлення...

Через відмову працювати з одностатевими парами в Англії можуть закрити останнє католицьке агентство з усиновлення

21.08.2010, 12:28
Через відмову працювати з одностатевими парами  в Англії можуть закрити останнє католицьке агентство з усиновлення - фото 1
Останнє діюче в Англії католицьке агентство з усиновлення «Catholic Care» може припинити своє існування, оскільки відмовляє в усиновленні одностатевим парам.

Діти_1.jpgОстаннє діюче в Англії католицьке агентство з усиновлення «Catholic Care» може припинити своє існування, оскільки відмовляє в усиновленні одностатевим парам. Незважаючи на те, що в березні вища судова інстанція Британії дозволила цьому агентству відмовляти гомосексуалістам і лесбіянкам в усиновленні, оскільки це суперечить вченню Католицької Церкви, уже цього тижня Держкомісія у справах благодійних організацій оголосила, що не може більше заохочувати практику подібних відмов.

Комісія визнала «цінну і високоякісну роботу» агентства, проте, згідно з законом, що вийшов минулого року, дискримінація на ґрунті нетрадиційної орієнтації є, на її думку, «серйозним питанням», яке «суперечить принципам рівноправ'я».

На думку комісії, відмову одностатевим парам в усиновленні не можна виправдати релігійними переконаннями, оскільки це «питання, що представляє суспільний інтерес».

У комісії додали, що гомосексуалісти і лесбіянки цілком можуть ставати хорошими прийомними батьками, а якщо «Catholic Care» і припинить своє існування, то діти, яким би воно допомагало, будуть усиновлені через інші агентства.

Як повідомляє Milites Christi Imperatoris з посиланням на «Дейлі телеграф», «Catholic Care», засноване ще 1863 року, діє в Лідсі та інших містах Англії.

Після набуття чинності в січні 2009 року закону, що захищає права геїв, 11 інших католицьких агентств з усиновлення, що діяли в Англії і Уельсі, вже припинили своє існування.