• Головна
  • Новини
  • Болгарські археологи стверджують, що знайшли мощі Іоанна Хрестителя...

Болгарські археологи стверджують, що знайшли мощі Іоанна Хрестителя

02.08.2010, 11:22
Болгарські археологи стверджують, що знайшли мощі Іоанна Хрестителя - фото 1
У Болгарії в місті Созополі у присутності представників Болгарської Православної Церкви і вчених археологів розкритий релікварій, виявлений експедицією професора Казимира Попконстантінова 28 липня на острові Святий Іван.

Ivan-Xrestutel.jpgУ Болгарії в місті Созополі у присутності представників Болгарської Православної Церкви і вчених археологів розкритий релікварій, виявлений експедицією професора Казимира Попконстантінова 28 липня на острові Святий Іван. Усередині мармурового саркофагу виявилися частини руки, кістки черепа і зуб, які, за твердженням Попконстантінова, належать святому Іоанну Хрестителю.

Колишній директор національного історичного музею, професор Божидар Дімітров був категоричним, автентичність знахідки підтверджує інформація про те, що частина черепа і руки святого Іоанна Хрестителя зберігалися в патріархії в Константинополі.

"Ми впевнені, що із знахідкою мощей великого мученика християнської віри Созополь перетвориться в другий Єрусалим і буде популярним серед паломників", – сказав Божидар Дімітров, відзначивши, що найближчим часом буде проведена антропологічна експертиза мощей, повідомляє NEWSru

Археологи уточнили, що монастир Святого Іоанна Предтечі і церкви, розташовані на острові Святий Іван, свого часу входили до числа найбільших православних центрів. За переказами, монастир заснував святий Андрій, який проповідував християнство на берегах Чорного моря. Розкопки на острові тривають вже третій рік, за цей час були відкриті два монастирських храми і центр з переписки книг, який працював у період з 1263 по 1629 рр..