• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI зустрівся з членами Папської Ради в справах душпастирства мігрантів і подорожуючих...

Папа Бенедикт XVI зустрівся з членами Папської Ради в справах душпастирства мігрантів і подорожуючих

31.05.2010, 11:19
Папа Бенедикт XVI зустрівся з членами Папської Ради в справах душпастирства мігрантів і подорожуючих - фото 1
Зустріччю з Бенедиктом XVI закінчилася Пленарна зустріч Папської Ради в справах душпастирства мігрантів і подорожуючих, яка від 26 до 28 травня 2010 р. тривала у Ватикані.

Ben_Pope.jpgВАТИКАН – Зустріччю з Бенедиктом XVI закінчилася Пленарна зустріч Папської Ради в справах душпастирства мігрантів і подорожуючих, яка від 26 до 28 травня 2010 р. тривала у Ватикані, а її тема звучала: «Душпастирство мобільності сьогодні, в контексті співвідповідальності держав та міжнародних організацій».

За повідомленням Радіо Ватикан, Папа належно оцінив зусилля, спрямовані на збудування такої спільної нормативної системи, яка б враховувала права й обов’язки іноземця, але також і приймаючої спільноти, зважаючи, у першу чергу, на гідність кожної людської особи, створеної Богом на Свій образ і Свою подобу. «Очевидно, – зазначив Папа, – набуття прав йде паралельним кроком із прийняттям обов’язків». Венедикт XVI вказав на те, що не зважаючи на кризу, яку переживають міжнародні інституції, ті програми, які поширюють спільне добро та пошану до людини, підтримують надію і додають сил для будування такого загальносвітового правопорядку, який би ґрунтувався на мирі, братерстві та солідарній співпраці.

Папа зазначив, що ще не згасло прагнення багатьох людей повалити мури, які розділяють і встановити повне порозуміння, видаючи розпорядження та впроваджуючи такі методи, які сприяють інтегруванню, взаємному обмінові та взаємному збагаченню. «У дійсності, – підкреслив Венедикт XVI, – перспектива співжиття між народами може бути запропонована чіткими й узгодженими програмами прийняття та інтегрування, створюючи нагоди для узаконення, сприяючи справедливому праву на об’єднання сім’ї, притулку, врівноважуючи необхідні обмежуючі заходи та поборюючи ганебну торгівлю людьми». І саме в цій ділянці, на думку Святішого Отця, в тісній співпраці між собою та з державами різні міжнародні організації можуть зробити свій важливий внесок, а головною метою такої співпраці та співвідповідальності повинні стати фундаментальні права людської особи, зокрема, в різних контекстах слід пригадувати про відкритість на життя та права родини.

«Майбутнє наших суспільств, – наголосив на завершення Папа, – спирається на зустрічі між народами, на діалогові між культурами і пошані до самобутності та законної відмінності».