• Головна
  • Новини
  • Католицькі єпископи Великобританії попросили пробачення за злочин педофілії серед окремих священнослужителів...

Католицькі єпископи Великобританії попросили пробачення за злочин педофілії серед окремих священнослужителів

29.04.2010, 14:48
Католицькі єпископи Великобританії попросили пробачення за злочин педофілії серед окремих священнослужителів - фото 1
Сором та жаль за злочини педофілії, який здійснили деякі духовні особи, висловили католицькі єпископи Англії та Уельсу. Таку позицію, «пряму і недвозначну», як сказано у документі, вони оприлюднили у спеціальній заяві.

pedofiliya.jpgexklusiv.gifВЕЛИКОБРИТАНІЯ — Сором та жаль за злочини педофілії, який здійснили деякі духовні особи, висловили католицькі єпископи Англії та Уельсу. Таку позицію, «пряму і недвозначну», як сказано у документі, вони оприлюднили у спеціальній заяві щодо випадків педофілії серед окремих католицьких священиків, яку єпископи ухвалили 22 квітня.

«Занепокоєння, яке ми відчуваємо через те, що сталося, є нічим у порівнянні зі стражданнями тих, хто постраждав. Кримінальні злочини, які скоїли деякі священики й богопосвячені особи, є великим скандалом. Вони наводять глибокий сором на цілу Церкву. Але недостатньо сорому. Розбещення дітей є тяжким гріхом перед Богом», — йдеться у заяві.

Єпископи наголошують, що ці гріхи є особистими гріхами окремих осіб, але «ми поєднані у Христовому Тілі, через що ці гріхи торкають нас усіх». Вони попросили пробачення у жертв насилля та Божого прощення за ці страшні вчинки. «Їм немає жодних виправдань», — додають єпископи.

У документі вони також визнали, що реакція деяких єпископів та настоятелів на ці злочини не була відповідною. На думку єпископів, у цьому питанні необхідна співпраця з державою, на законодавчому рівні зокрема.

З метою зцілення ран жертв гріха насильства над дітьми та відновлення посвяти єпископи закликали вірних присвятити 4 п’ятниці в травні особливій молитві. «Навіть коли не маємо слів, можемо стати перед Богом у тихій молитві. Заохочуємо католиків у ці дні до молитви перед Найсвятішими Тайнами в наших парафіях, щоб вимолити в Бога зцілення, прощення і відновлення посвяти», — сказано у заяві.