Жертвами релігійних сутичок у Нігерії стали вже 500 людей

08.03.2010, 13:59
Щонайменше 500 людей загинули в результаті зіткнень між християнами і мусульманами, що відбулися 7 березня неподалік від міста Джос, у центральній частині Нігерії.

НІГЕРІЯ — Щонайменше 500 людей загинули в результаті зіткнень між християнами і мусульманами, що відбулися 7 березня неподалік від міста Джос, у центральній частині Нігерії. Найбільше загиблих — це жінки і діти.

Раніше повідомлялося про 200 загиблих. Зіткнення відбулися в одному з сіл нігерійського штату Плато, недалеко від міста Джос, яке вже було ареною міжрелігійних зіткнень 2009 року.

Причиною трагедії, як інформує Вголос.сom, стала війна між групами місцевих християн і мусульман. У неділю віце-президент Нігерії Гудлака Джонатан оголосив для співробітників системи забезпечення безпеки в центральній частині країни «червоний» (максимальний) рівень тривоги.

«Близько 500 людей загинули в результаті цього жахливого акту», — розповів представник місцевої влади Ден Манджанга, який уточнив також, що співробітники служби безпеки вже заарештували 95 осіб.

Жертвами аналогічних кровопролитних зіткнень на релігійному ґрунті, що спалахнули в центральній частині Нігерії в середині січня 2010 року, стали щонайменше 326 осіб.
Великі зіткнення між ворогуючими етнічними та релігійними групами відбувалися в Джосі й наприкінці листопада 2008 року. Тоді загинула 381 людина, по місту прокотилася хвиля погромів, було спалено близько 100 будинків, а також церкви і мечеті.