• Головна
  • Новини
  • Представлено заходи, пов’язані з виставленням Туринської Плащаниці...

Представлено заходи, пов’язані з виставленням Туринської Плащаниці

19.02.2010, 12:05
Представлено заходи, пов’язані з виставленням Туринської Плащаниці - фото 1
10 квітня 2010 р. у туринському катедральному соборі відбудеться виставлення всесвітньовідомої Туринської Плащаниці - лляного полотна, в яке, згідно з переданням, було загорнуте тіло Ісуса.

turin.w.jpgТУРИН, Італія – Туринська архидієцезія в Італії готується прийняти у квітні-травні цього року понад 2 млн. паломників з усього світу. 10 квітня 2010 р. у туринському катедральному соборі відбудеться виставлення всесвітньовідомої Туринської Плащаниці - лляного полотна, в яке, згідно з переданням, було загорнуте тіло Ісуса, покладене до гробу і яке залишилося на місці поховання після Його славного воскресіння, і на якому залишився Його відбиток. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

17 лютого 2010 року в Римі відбулася прес-конференція, під час якої представлено заходи, пов’язані з виставленням реліквії для загального вшанування, яке триватиме від 10 квітня до 23 травня.

На участь в паломництвах уже записалися понад 1 млн. осіб, з-поміж яких – приблизно 960 тисяч з Італії та 63 тисячі – з-за кордону. Для організації прийняття прочан залучено приблизно 4500 тисяч волонтерів. 2 травня 2010 до столиці П’ємонтського краю прибуде Папа Венедикт XVI.

Плащаниця буде виставлена після деяких відновлюваних та консерваційних робіт, під час яких усунено органічні рештки, які залишилися на тканині після пожежі у 1532 році.

Попередні виставлення Туринської плащаниці були у 2000 та 1998 роках. Те, що доступ до святині обмежений, пояснюється тим, що перебування на світлі спричиняється до окислення матерії та вицвітання контурів зображення.

У львівському греко-католицькому архикатедральному соборі Святого Юра зберігається точна копія Туринської плащаниці, виготовлена для України, яку в 2005 році поблагословив Папа Бенедикт XVI і яка на сьогоднішній день стала метою численних паломництв.