• Головна
  • Теми
  • Тиждень молитов за єдність християн – тема загальної аудієнції Папи Бенедикта ХVІ...

Тиждень молитов за єдність християн – тема загальної аудієнції Папи Бенедикта ХVІ

21.01.2010, 09:47
Тиждень молитов за єдність християн – тема загальної аудієнції Папи Бенедикта ХVІ - фото 1
Молитись, щоб Господь допоміг християн усіх конфесій подолати суперечності, зміцнити діалог і братерство та дати свідчення «спільної вірності Христові». Таке побажання висловив Папа Бенедикт ХVІ.

Ben.jpgВАТИКАН – Молитись, щоб Господь допоміг християн усіх конфесій подолати суперечності, зміцнити діалог і братерство та дати свідчення «спільної вірності Христові». Таке побажання висловив Папа Бенедикт ХVІ під час загальної аудієнції, яка відбулась у Ватикані, в залі імені Папи Павла II, 20 січня 2010 року. У зв’язку з проведенням традиційного Тижня молінь за єдність християн, який триває 18-25 січня, Вселенський Архиєрей присвятив щотижневу зустріч з прочанами з усього світу саме темі єдності християн. Папа наголосив, що екуменічний поступ не відбувається по прямій лінії, однак, останні десятиріччя позначені численними позитивними кроками. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Цього року темою Тижня молитов за єдність християн вибрані слова Воскреслого Спасителя до Своїх учнів, записані в 24 розділі Євангелії від святого Ліки. «Ви є свідками всіх цих подій» (Лк 24,48). Ця тема була запропонована Папською Радою сприяння єдності християн у порозумінні з Комісією Всесвітньої Ради Церков та екуменічною групою з Шотландії, адже саме там, в місті Единбурзі, 100 років тому відбулась Всесвітня конференція, учасниками якої були представники протестантських і англіканських спільнот. Під час згаданої Конференції був покладений особливий наголос на взаємозв’язку між єдністю християн та успіхом євангельського свідчення.

У червні 2010 року в Единбурзі відбудуться відзначення цієї події, які стануть особливою нагодою для обміну досвідом між членами різних християнських спільнот.

Папа наголосив, що Тиждень молитов за єдність християн є для нас особливим закликом до молитви до Небесного Отця, наслідуючи приклад Ісуса Христа, який молився за те, щоб «Усі були одно». Справжня єдність виходить поза межі наших сил і Божим даром, про що свідчив також і ІІ Ватиканський Собор. Папа згадав братерські стосунки з усіма Церквами Сходу та церковними спільнотами Заходу, про двобічні богословські діалоги, які ведуться з більшістю Церков, які привели до зближення, узгодження та поглиблення багатьох питань.

"Молімось, щоб подолати суперечності і сприяти діалогові та братерству, щоб християни дали нове свідчення спільної вірності Христові», – закликав Папа Бенедикт ХVІ.