• Головна
  • Новини
  • Єпископи УПЦ в США закликали вірних не боятися коронавірусу у храмах і в Св. Причасті...

Єпископи УПЦ в США закликали вірних не боятися коронавірусу у храмах і в Св. Причасті

03.03.2020, 14:10
Єпископи УПЦ в США закликали вірних не боятися коронавірусу у храмах і в Св. Причасті - фото 1

Єпископи УПЦ в США поширили звернення, в якому закликають вірних не піддаватися паніці через коронавірус, а відвідувати Богослужіння , приймати святе причастя, оскільки за 2000 років немає свідчень про поширення хвороб через чашу. У храмах УПЦ в США вводиться лише обмеження щодо вшанування ікон.

Єпископи УПЦ в США поширили звернення, в якому закликають вірних не піддаватися паніці через коронавірус, а відвідувати Богослужіння, приймати святе причастя, оскільки за 2000 років немає свідчень про поширення хвороб через чашу. У храмах УПЦ в США вводиться лише обмеження щодо вшанування  ікон: їх на час коронавірусу цілувати не слід, лише вклонятися.

«Ми молимось, щоб ви не переставали, на основі страху, відвідувати спільні богослужіння… Ми віримо, що наша спільна молитва, зокрема під час Великого Посту, засвідчить перед Богом нашу віру в Його Силу, щоб викорінити цю загрозу для людства…

Збираючись в наших церквах для богослужінь, ми вважаємо, що помічним може бути обмеження фізичного контакту з традиційними богослужбовими виразами віри - нашими святими Іконами, - це якщо не передбачено відповідного догляду за ними – себто протирання до і після кожного молитовного прикладання до ікони. У цей час невизначеності цілком належним буде поклонитися або звершити поклон перед Іконами», - йдеться у зверненні єрархів УПЦ в США.

Щодо прийняття св. Причастя, то єпископи звертають увагу на те, що потрібно ніколи не сумніватися у силі Святого Причастя:

«Воно містить справжнє ЖИТТЯ та справжню ЛЮБОВ, завдяки яким жодна перешкода не може увійти в наше життя. …Протягом усієї історії нашої Церкви понад два тисячоліття ми не можемо згадати жодного свідчення про те, що будь-яка хвороба коли-небудь поширювалася через Чашу, що містить Пречисте Тіло і Кров Господа нашого Ісуса Христа. Мабуть, найпереконливіший факт тут полягає в тому, що якби через Причастя справді поширювалися хвороби, ми, безумовно, регулярно молилися за упокій душ десятки тисяч і більше дияконів та священиків, які протягом останніх 2000 років споживають Чаші, після причастя вірних по завершенні сотні тисяч Божественних Літургій протягом всієї нашої історії. Дорогі возлюблені, це наша віра, і якщо ми втратимо цю віру, ми піддаємося серйозній небезпеці далеко за межі фізичної небезпеки вірусу», - наголошують єрархи УПЦ в США  Митрополит Антоній та архиєпископи Даниїл і Єремія.