• Головна
  • Новини
  • Союз українок Америки започатковує новий проєкт «Духовне відродження»...

Союз українок Америки започатковує новий проєкт «Духовне відродження»

28.02.2020, 10:41
Союз українок Америки започатковує новий проєкт «Духовне відродження» - фото 1
Союз українок Америки (СУА) цього року буде святкувати своє 95-річчя. Союзянки намагаються відповісти на усі суспільні виклики своєю працею та своїми проєктами.

Союз українок Америки (СУА) цього року буде святкувати своє 95-річчя. Союзянки намагаються відповісти на усі суспільні виклики своєю працею та своїми проєктами.

Одним із наслідків війни на Донбасі стала велика кількість ветеранів війни. Метою створення союзянками  фонду «Допомога жертвам Української війни гідності» було фінансове сприяння ветеранам у лікуванні їхніх фізичних ран, натомість проєкт «Простір надії» розширює можливості лікувати емоційні розлади здоров’я колишніх воїнів.

Торік із ініціативи Маріанни Заяць, голови СУА, створено фонд «Духовне відродження України». Метою цього фонду є підтримка двох релігійних інституцій — Київської Трьохсвятительської духовної семінарії (КТДС) Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) і Волинської православної богословської академії (ВПБА) Православної Церкви України (ПЦУ), які готують священників для Східної України.

В умовах гібридної війни з Росією духовна місія цих священників є надзвичайно важливою, адже це боротьба за духовне відродження тієї частини України, яка найбільше постраждала в результаті імперської політики царської Росії, Радянського Союзу і теперішньої путінської Росії.

Із коштів фонду «Духовне відродження України» надали стипендії для семінаристів і студентів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ і Волинської православної богословської академії ПЦУ, закупили комп’ютери, допомогу надали також і для придбання духовної україномовної літератури та підручників.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Союз українок Америки започатковує духовне відродження України».